Foto: ajkaz
Klasika... ale takto ju robím ja. :)
Postup
-
1
Najskôr oddelíme žĺtka od bielok.
-
2
K žĺtkam pridáme práškový cukor.
-
3
Vyšľaháme žĺtka s cukrom a taktiež z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
-
4
K vyšľahaným žltkam s cukrom pridáme múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok a olej. Vymiešame.
-
5
Následne postupne pridávame do zmesi vyšľahaný sneh, pričom ho zamiešavame zľahka aby cesto bolo nadýchané.
-
6
Študentskú pečať nasekáme na drobno (máte v nej všetko aj hrozienka aj oriešky.. :) a jemne zamiešame do cesta.
-
7
Časť cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a do zvyšnej zamiešame kakao.
-
8
Zvyšok kakaové cesta vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupnov do vyhriatej rury.
-
9
Pečieme cca. 45 minút. Špajdlou zistíme či je bábovka hotová. Posypeme cukrom. DOBRÚ CHUŤ! :)
Diskusia k receptu