
Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.

Koňakové pečienky v zemiakovej placke
Očistené zemiaky postrúhame najemno spolu s cesnakom, pridáme vajcia, múku, majorán, osolíme a...

Brokolicová nátierka / šalát
Tento recept sa ku mne dostal ako salat, no my si ho pripravujeme ako natierku na...

Celerové plátky na másle s čočkou
Namočit čočku, nejlépe přes noc. Vařit ale nerozvařit. Drobnozrnnou vařím cca 45 min

Koláčik z tekvicových jadierok
Kúpila som tekvicovú múku z jadierok a pohľadala som na nete recept a vyskúšala som ho urobiť...

Zeleninová polievka
Pre veľkých aj malých milovníkov polievok, prekvapí svojou chuťou.

Vidiecky zapekaný nákyp
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Precedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a pokrájame na väčšie...

Špagety s horčicovo-citrónovou omáčkou a jarnou zeleninou
Chuť jari je v tomto jedle krásne citiť. Lahodná zelená špargla s hráškom a fazuľkami dostane...

Cvikloto s grilovaným tofu
Surovú cviklu umyjeme od prípadnej nečistoty a dáme variť do menšieho hrnca s vodou (pozor, cviklu...

Paradajková nátierka bez sterilizovania
V období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie....

Rýchly jablkový závin z kysnutého cesta
Tento závin je síce z kysnutého cesta, ale nakoľko ani kvások, ani cesto sa nenecháva kysnúť, je veľmi rýchlo hotový....

Špenátová fašírka
Udusený špenát premiešame s nakrájanými žemľami sparenými horúcim mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme žĺtky, ...

Kuracia exotika s červeným grepom
Neviem, ako vy, ale ja väčšinou rozmýšľam, čo uvariť z toho, čo mám...

Jagále koláče
Jagále koláče znamenajú v rómčine surové koláče :)... Naučila ma ich teta ked som bola decko,...

Plnená kelová hlava
Jesenný recept pre tých, ktorí sú leniví robiť plnené kelové listy.

Nakladaná zeleninová zmes
Všetko zomelieme, pridáme 0, 5 kg soli, PL mletého korenia a nasekanú zelenú vňať z...

Marhuľky na piškóte
Toto je receptík od mojej zlatej maminy, veľmi jednoduchý, šťavnatý a efektný

Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice
Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...

Jarná roládka z mletého mäsa
Moj prvý recept do Varechy, o ktorý sa s vami chcem podelit. Moja jarná roládka...

Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou
Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné...

Jednoduché bryndzové pirohy
Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...

Syr v cuketovom lievanci alebo: ako sa syr spriatelil s cuketou
V tejto práci sa pán syr „skorozaľúbil“ do slečny cuketky. Nakoniec z toho vzniklo nečakané priateľstvo. Vážme...

Sójové mäso v syrovom cestíčku
Je to rýchly a jednoduchý recept na prípravu. Väčšinou používam sójové rezance. Má ho dokonca ...

Ríbezľové muffiny a pologule s kokosovou inoväťou
Veľmi sa mi páči ranná inoväť. Tak som vytvorila i ja jednu :) Hľadala som dobrý recept...

Hubová nátierka s bryndzou a tvarohom
Tvaroh rozotrieme s maslom. Pridáme trošku pálivej papriky, na drobno pokrájanú cibulu, rascu, sol a premiešame....

Cheesecake
Tento "syrový koláč" je mojim najobľúbenejším koláčom. Má úžasnú chuť a hodí sa či už ako...