Dvojfarebné lekvárové rožky z tvarohového kysnutého cesta

tetrisss - fotkatetrisss, 2. marca 2013
Dvojfarebné lekvárové rožky z tvarohového kysnutého cesta
Foto: tetrisss

Pri výrobe domáceho syra mi vzniká vedľajší produkt -srvátka, z ktorej ešte vyrábam domácu ricottu a tak potom hĺadám recepty, kde ju môžem použiť. Zobraziť celý popisPri výrobe domáceho syra mi vzniká vedľajší produkt -srvátka, z ktorej ešte vyrábam domácu ricottu a tak potom hĺadám recepty, kde ju môžem použiť. Toto cesto je odkukané z mimibazáru a trochu pomenené.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
300 g
1/2 kocky
250 ml
250 g
2 ks
3 PL
1 dl - 2x 0,5 dl
 štipka
2 PL




Postup

  1. 1

    Srvátku zohrejeme, rozmiešame droždie a cukor a necháme vykysnúť kvások. Do misy preosejeme obe múky, dáme soľ. V nádobe zozmixujeme ponorným mixérom tvaroh, žĺtka a olej, prilejeme do múky, doložíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Necháme pol hodinu kysnúť.

  2. 2

    Cesto znova prepracujeme, rozdelíme na dve polovice, do jednej dopracujeme kakao rozmiešané s druhým 1/2 dl olejom, obe cestá predelíme ešte na polovice a necháme na pracovnej doske kysnúť ešte pol hodiny.

  3. 3

    Z bieleho cesta urobíme placku, na to druhú tmavú placku a rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozdelíme na 6 štvorcov, to isté zo zvyškom cesta. Hustejší lekvár si rozrežeme na pásiky, štvorce naplníme a zrolujeme ako rožky, uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Necháme ešte podkysnúť, natrieme vajcom a posypeme mandľami a kryštálovým cukrom. Upečieme, studené môžeme ešte pocukrovať.

Diskusia k receptu

cesminaz
Moja mama tiez robi taketo dvojfarebne rohliky,su fakt super.Ale ona nedava tvaroh do cesta,ale iste aj stym jeto dobre :-)nabuduce vyskusame takto :-)
katerin
Veľmi zaujímavé,určite vyskúšam!
Tetrisss mňa by velmi zaujímalo ako robíš ten domáci syr a z tej srvátky tu ricottu.Sú na vareche tieto recepty?
aleana
@tetriss mozes trochu viac charakterizovat toto cesto, ake je? Krehke, mrvi sa, alebo vlacne? Rada by som vyskusala, tak aby som aspon trochu vedela co mozem ocakavat. Vdaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia