Dvojfarebné lekvárové rožky z tvarohového kysnutého cesta
Foto: tetrisss
Pri výrobe domáceho syra mi vzniká vedľajší produkt -srvátka, z ktorej ešte vyrábam domácu ricottu a tak potom hĺadám recepty, kde ju môžem použiť. Zobraziť celý popisPri výrobe domáceho syra mi vzniká vedľajší produkt -srvátka, z ktorej ešte vyrábam domácu ricottu a tak potom hĺadám recepty, kde ju môžem použiť. Toto cesto je odkukané z mimibazáru a trochu pomenené.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Srvátku zohrejeme, rozmiešame droždie a cukor a necháme vykysnúť kvások. Do misy preosejeme obe múky, dáme soľ. V nádobe zozmixujeme ponorným mixérom tvaroh, žĺtka a olej, prilejeme do múky, doložíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Necháme pol hodinu kysnúť.
- 2
Cesto znova prepracujeme, rozdelíme na dve polovice, do jednej dopracujeme kakao rozmiešané s druhým 1/2 dl olejom, obe cestá predelíme ešte na polovice a necháme na pracovnej doske kysnúť ešte pol hodiny.
- 3
Z bieleho cesta urobíme placku, na to druhú tmavú placku a rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozdelíme na 6 štvorcov, to isté zo zvyškom cesta. Hustejší lekvár si rozrežeme na pásiky, štvorce naplníme a zrolujeme ako rožky, uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Necháme ešte podkysnúť, natrieme vajcom a posypeme mandľami a kryštálovým cukrom. Upečieme, studené môžeme ešte pocukrovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tetrisss mňa by velmi zaujímalo ako robíš ten domáci syr a z tej srvátky tu ricottu.Sú na vareche tieto recepty?