„Vtáčie mliečko“

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 18. novembra 2015
„Vtáčie mliečko“
Foto: droetker

Komerčný recept

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 ml
3 ks
10 g
1 bal
300 ml
40 g
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Na prípravu dezertu vyšľaháme bielky spolu s 10 g cukru a nakoniec zľahka vmiešame škoricu. 500 ml mlieka zahrejeme do varu. Lyžičkou vykrajujeme zo sladkých bielkov „obláčiky“ a vkladáme do vriaceho mlieka. Niekoľkokrát „obláčiky“ v mlieku obrátime a ihneď vyberáme z mlieka do studenej nádoby.

  2. 2

    Puding rozmiešame v 300 ml mlieka, pridáme 40 g cukru a zmes nalejeme do mlieka, v ktorom sme pripravovali „obláčiky“. Riedky puding varíme 1 minútu, počas varu môžeme pridať 1 PL rumu kvôli vôni.

  3. 3

    Puding rozdelíme do hlbokých tanierov a na povrch poukladáme „obláčiky“.

Diskusia k receptu

radost
dobrota mojej mladosti..nikdy som nemala "dosti"..:-)
používateľ nemá avatar
pkk
pkk
Aj keď je to recept komerčný, mohol by začínať "vtáčka podojíme". Rozhodne nedojíme pána Dr. Oetkera, ani z peňazí. Na tých pudingoch som vyrastal už v polovici minulého storočia a boli dobré. :D
nalpa
.. original sa rozhabarkuju zltky do mlieka a nie puding..mohla sa pridat za lyzicka skrobu, ten chudobnejsi co mal malo vajec ...maavam
45678
@nalpa , ale žltky nie sú výrobkom Dr.Oetker ,preto ich tam neodporúča :-)))
evanaaa
Ani mama nedávala puding, ja som ale dávala Zlatý klas, nechcelo sa mi robiť inak, ale aj tak bolo mliečko dobré. ( A volali sme to - madár téj, maďarsky, neviem prečo).
junior
Ani babka nedávala puding, mama ale dávala Zlatý klas, bola lenivá, nechcelo sa jej robiť inak, ale aj tak bolo mliečko mňammňammňam.( A volali sme to - slovák moloko, ale neviem prečo)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia