Vege kakaovo-jahodový koláč s džemom, sušeným ovocím a mätovo čokoládovou posýpkou

natt - fotkanatt, 1. júna 2013
Vege kakaovo-jahodový koláč s džemom, sušeným ovocím a mätovo čokoládovou posýpkou
Foto: natt

Tak dnes je MDD a ja som sa rozhodla upiecť svojej rodinke koláčik. Veď v konečnom dôsledku každý z nás je dieta, či je Zobraziť celý popisTak dnes je MDD a ja som sa rozhodla upiecť svojej rodinke koláčik. Veď v konečnom dôsledku každý z nás je dieta, či je nám 5,18 alebo 60. Chcela som im dodať niečo zdravšie a tak som si recept upravila podľa seba. A najprv som nechala všetkých ochutnať a potom som priznala farbu. Neverili že zdravšia alternatíva môže byť tááák dobrá. Veľmi sa teším! Želám nádherný deň a veľa pozitívnej energie :)

Suroviny

1 hrnček
1/2 hrnček
1 čl
1/3 čl
1 hrnček
1/3 hrnček
trochu
1 hrnček
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Predehrejeme trúbu na 185°C a formu na tortu vymažeme kokosovým tukom. Zmiešame muku, sodu, prašok do pečiva,citr.kôru, soľ a cukor+ kakao. Pomaly primiešavame mliečko a olej. Nemiešame dlho len dokým nám zmiznú hrudky. Jahody pokrájame a primiešame do zmesi. Vylejeme do formy a dáme piecť. Trvá to asi 25 minút, ale myslím že je lepšie vyskúšať to špajdličkou.

  2. 2

    Keď máme koláčik hotoví necháme ho vychladnúť, potom natrieme jahodovým a višňovým džemom. Pokrájame naň kúsky horkej čokolády. A posypeme vopred namočeným suš. ovocím ( goji, slivky, hrozienka, jahody, brusnice). Ozdobíme mätovými lístkami . A máme to :) Dobrú chuť

Diskusia k receptu

luss44
nó veľmi pekne a farebne vyzerá Tvoj koláčik, a pritom celkom jednoduchý, si šikulka :)
martamm
Natt, krásny a hlavne zdravý koláčik si upiekla pre svojich blízkych. Mama musí byť na Teba patrične hrdá, si veľmi šikovné dievča a páči sa mi Tvoj vzťah k racio potravinám, zrejme je u Vás trend takto sa stravovať, super. Ukladám recept, lebo je jednoduchý na prípravu, krásny už na prvý pohľad, určite lahodný a samozrejme zdravý. Len tak Ďalej, veľmi Ti fandím :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia