30
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 75 g |
|
| 50 g, /pomleté |
|
| 1 ks |
|
| 125 g, alebo Hera |
|
| štipka |
|
| 1/2 balíčka |
|
|
|
|
|
|
|
| , alebo biela poleva |
|
| posekané na ozdobu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
-
3
Zabalíme ho do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky a necháme aspoň na pol hodiny odležať.
-
4
Takto odležané cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku 3 mm. Z cesta vykrajujeme mesiačiky.
-
5
Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 7 - 10 minút v rúre vyhriatej na 170°C.
-
6
Upečené a vychladnuté mesiačiky po dve zlepujeme jahodovým džemom.
-
7
Zlepené koláčiky polejeme rozpustenou bielou čokoládou, alebo polevou (Dr. Oetker) a ozdobíme nadrobno nasekanými pistáciovými orieškami (nie solenými).









Diskusia k receptu