
Kohutie (kuracie) sadlo
Schovávám tuk a kůže z drůbeže a pak uškvařím. Sádlo používám na jíšky nebo do polévek...

Kysáčska sárma
Na tento spôsob sármu robila aj moja mama a svokra. Opýtala som sa susedu ktorá za...

Teľacia pečienka so špenátovou omáčkou
Tento recept som dneska robila po prvykrat. Chcela som vyuzit spenat ktory sa mi zacal...

Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK
Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi,...

Bezlepkové perníčky
Pre dcéru som piekla bezlepkové perníčky, ale tento istý recept pečiem aj pre nás z hladkej...

Kebab špízy s Tofu
Veselé jedlo, plné farieb a zeleniny, v kombinácii s Tofu poteší veľkých aj malých....

Slovenský kapustový posúch
Kyslú kapustu najemno posekáme, pridáme soľ, vajce, múku a vymiesime. Múky pridávame toľko,...

Kysnutý osúch na taliansky spôsob
Z mlieka, cukru, soli a droždia urobíme kvások, pridáme vajce, múku a vypracujeme...

Anjelské guľôčky
Dostala sa mi do rúk kniha Petra Novotného a zaujalo ma tam niekoľko receptov - no nevyskúšaj...

Hrnčekový makovec s tvarohom a slivkami
Výborný jednoduchý koláčik z maku, tvarohu a sliviek. Bez váženia a mixovania a predsa skvelý...

Kačica plnená kurčaťom a morkou
Tiež som pozeral ako vyoraný hlodavec, keď mi kamarát povedal, že má pre mňa recept,...

Prievidzská vianočná kapustnica
Tuto kapustnicu varievam tak ako moja mamka, iba na Vianoce. Jej priprava je jednoducha a...

Zimná horúca čokoláda
Ak vám je zima, alebo si chcete urobiť príjemnú atmosféru s detičkami, manželom či priateľmi...

Tmavé žemle (na sedliacke fondue)
Janadelfi ma požiadala o recept na tmavé žemle, ktoré pekávam, keď robím sedliacke fondue...

Zbojnícke kurča s klobásou
Komerčný recept<br> NÁŠ TIP: Vyskúšajte <b>HYZA DUO Gril Zbojnícku pikantnú marinádu. </b> V jednom balení nájdete kuracie stehná bez...

Špenátová nátierka
Umyté a osušené listy špenátu sparíme na 1 lyžičke olivového oleja a necháme vychladnúť. Strúčiky...

Ovocný zákusok
Vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom.

Vianočné hviezdičky
Slaná plnka: Údené tofu popučíme vidličkou, primiešame francúzsku nátierku a najemno nasekané bylinky. Sladká plnka: Biele...

Trio Chocolate tart
Korpus: Do väčšej misky dáme mleté pražené lieskovce, zomleté maslové sušienky, práškový cukor, kakao,...

Polievka zo sladkých zemiakov
Inšpiráciu mám z časopisu "Kalorienarme Rezepte", zameraného na jedlá s malým množstvom kalórií... Light suroviny...

Výborný domáci karamel
Karamel je základom na prípravu množstva dezertov. Tento vám vydrží v sklenenom uzatvárateľnom pohári v chladničke...

Chuťovka s ovčím syrom
Ak máme možnosť, tak vždy si zadovážime čerstvý ovčí syr. Je to ozaj naša Slovenská dobrota. Býva...

Cannelloni so špenátom a píniovými orieškami
Podľa návodu uvaríme cestovinové pláty. Na cibuľke orestujeme špenát, pridáme ricottu, soľ, korenie,...

Kuracie prsia ako chobotnica - eintopf
Takto podobne občas robievam chobotnicu, ale málokedy ju majú, tak som raz skúsila použiť kuracie...

Bezlepkový makovo-orechový koláč
V mlieku povaríme mak (chvíľu na miernom plameni), po vychladnutí pridáme med a olej.

Anettky s prefermentom
Tieto žemličky vznikli vďaka mojej kolegyni. Na nejakom webe videla obrázok a pod ním stručný recept...