Foto: mycake
Nemusí to byť len na Deň matiek, kedy im pripravíme raňajky my. Ale len tak z vďaky za to, čo všetko pre nás robia. Zobraziť celý popisNemusí to byť len na Deň matiek, kedy im pripravíme raňajky my. Ale len tak z vďaky za to, čo všetko pre nás robia. Snáď vám poslúži táto malá inšpirácia:) Recept mám zo stránky MyCake.sk ❤
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
Jahodové srdiečka: | |
|
|
2 - 3 ks |
|
|
|
Jogurtové smoothie (2 porcie): | |
300 ml |
|
6 veľkých ks |
|
1 ks |
|
3 KL (nemusí byť) |
|
Slaninové muffiny s vajíčkom (4 ks): | |
4 plátky |
|
4 ks |
|
|
|
20 - 30 g |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Jahodové srdiečka: Z chleba vykrojím pomocou formičky srdiečka podľa potreby a natriem Lučinou. Na vrch poukladám kúsky nakrájaných jahôd a srdiečka sú pripravené:)
-
2
Jogurtové smoothie: V mixéri rozmixujem jogurt spolu s banánom a jahodami dohladka a nalejem do pohárov. Ak mám doma chia semienka, môžem primiešať do nápoja. Odložím do chladničky. Poháre si môžeš pripraviť kľudne aj deň skôr alebo skonzumovať hneď:)
-
3
Slaninové muffiny s vajíčkom: Na panvici si do zlatista opečiem plátky slaniny tak, aby zostali mäkké, nie chrumkavé. Tukom z panvice si vymastím formy na muffiny. Po obvode vyložím slaninou, na dno dám chlieb, nastrúhaný syr a jedno vajíčko.
-
4
Vrch posypem soľou a čiernym korením a pečiem v rúre na 190 °C asi 18 minút. Kto má rád vajíčka na mäkko, môže i kratšie.
Niečo podobné, brunch s dcérou, ďakujem za spomienku :)