Pudingový koláč s ovocím

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

600 g
12 g
150 g
2 ks
200 ml
100 g
1500 g
3 PL
500 ml




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky pridáme kypriaci prášok, štipku soli, rastlinný tuk, práškový cukor, vajcia, vlažné mlieko a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Rozdelíme ho na 2 polovice. Jednu časť cesta vyvaľkáme, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme pomletými orechmi.

  3. 3

    Z mlieka, cukru a vanilkového prášku uvaríme puding podľa návodu na obale a vlažný ho rozotrieme na orechy.

  4. 4

    Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať, väčšie kúsky pokrájame a poukladáme na puding. Z druhej časti cesta urobíme na plnku mriežku, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom.

  5. 5

    Koláč upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia