Torta z čerstvých jahôd
Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 22. júla 2014
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 22. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
14 ks
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
z 3 vajec pečené v tortovej forme |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
160 g |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
500 g |
|
500 ml |
|
|
|
30 g |
|
Postup
-
1
Piškótový korpus necháme vychladnúť a pripravujeme plnku.
- 2
Najprv uvaríme vanilkový puding, ktorý necháme vychladnúť, korpus potrieme jahodovým džemom, vychladnutý puding vylejeme na korpus a na to poukladáme na plátky pokrájané jahody.
- 3
Z vody, želatíny a farbiva pripravíme aspik, ktorý vylejeme na tortu s ovocím. Necháme v chladničke aspoň tri hodiny chladiť a podávame so šľahačkou, s mätou a čerstvými jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu