Orechová nátierka

mirkajan - fotkamirkajan, 21. apríla 2013
Orechová nátierka
Foto: mirkajan

Tento recept mám od kolegyne vegetariánky, myslím že je celkom chutný, treba to vyskúšať.

10-15
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 PL
3 PL
200 g (Flora, Rama)
200 g
2 - 3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejeme olej. Pridáme doň lahôdkové droždie ( je práškové, dá sa kúpiť v predajniach so zdravou výživou) a chvíľu pražíme, kým sa droždie nerozpustí.

  2. 2

    Do zmesi pridáme rastlinný tuk ( v pôvodnom recepte bola Rama, ja som použila Floru. Maslo som nikdy neskúšala, ale myslím si, že po stuhnutí by bola nátierka s maslom priveľmi tuhá, zle by sa natierala na chlieb) a na miernom ohni necháme rozpustiť, ale nevaríme. Do zmesi pretlačíme cesnak.

  3. 3

    Pridáme pomleté orechy (množstvo si upravíme podľa požadovanej hustoty nátierky), osolíme podľa chuti. Necháme stuhnúť v chladničke, natierame na celozrnný chlieb.

Diskusia k receptu

jamarlen
výborné, dávam ak horčicu a cibuľku, či pažítku:))))
angast
medvedí cesnak ide tento mesiac do každého receptu a ty si ho zabudla ? Veď už bude aj v punčových zákuskoch. A ty nič ?
mirkajan
Môžeš ho tam skúsiť pridať, ale netuším čo to s tou nátierkou urobí, predstav si, že som taký barbar, že medvedí cesnak som ešte v živote nejedla a teda netuším ani ako chutí, ani kde sa k nemu dostať. A napriek tomu žijem...
angast
ja ti to nevyčítam , ale keď už je na vareche také šialenstvo , tak mi už chýba všade. Aj napriek tomu , že si ho nejedla budeš naďalej šťastne žiť a budeš zdravá hoci ani netušíš kde rastie. Krásny večer prajem.
babidka
@angast , taka zaplava receptov s medvedim cesnakom je tu kazdu jar :-))))@mirkajan , ty za to nemozes samozrejme , ze si @angast utahuje prave z teba :-) Nuz , recept treba asi vyskusat a potom sudit . Mam rada netradicne pomazanky , ale kedze uz nie som vegetarianka - tak urcite nepouzijem tie umele masla .
frezia68
Vyskúšam s maslom,že bude tuhšia-nevadí,stačí vybrať pred konzumáciou v predstihu.Ale orechovú som ešte nerobila,hoci ich pridávam kde-kade :-)
vierutt
Táto nátierka sa aj mne páči, určite vyskúšam, ale tiež s maslom. @mirkajan , vďaka za receptík.
mirkamt
Nevšedná kombinácia surovín, najviac ma prekvapilo droždie... Síce robievam droždovú polievku so zeleninou, ale neviem, či budem mať odvahu na takúto kombináciu.
mirkajan
@mirkamt , môj názor je, že by sa dala spraviť aj bez toho droždia, ale nikdy som to bez toho neskúšala, možno keď ho raz nebudem mať poruke, bude dobrá aj bez neho...
tornadolue
@mirkamt ale to nie je klasické droždie, lahôdkové droždie sú sušené neaktívne pivovarské kvasnice a používajú sa ako dochucovadlo, už nekvasia, s normálnym droždím by to aj pre mňa bola nepredstaviteľná kombinácia :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia