Figy mandľami plnené v kokosovom orechu schované fotorecept
Foto: zuzanka1367
A opäť figy, tentoraz sušené, inšpirovaná Colinarikou a doladené mnou, vznikla táto nepečená chuťovka...
porcií
príprava
Suroviny
250 g |
|
podľa potreby |
|
Obaľovacia zmes biela: | |
80 g |
|
1 dcl |
|
125 g mäkké |
|
100 g |
|
125 g |
|
Obaľovacia zmes tmavá: | |
80 g |
|
1 dcl |
|
150 g zmäknuté |
|
150 g |
|
300 g (alebo aj iné) |
|
trochu na obalenie |
|
Postup
-
1
Nachystáme suroviny...figy zalejeme horúcou vodou, odkrojíme zbytky stopky a do vzniknutého otvoru zatlačíme dve olúpané mandle...
-
2
Pripravíme si bielu zmes...zohrejeme vodu a rozpustíme v nej cukor, do misky dáme maslo, kokos, sušené mlieko a prelejeme to cukrovou vodou a spolu zmiešame na polotuhú hmotu, ktorú necháme vychladnúť...
-
3
hneď si pripravíme aj tmavú obaľovaciu hmotu tým istým spôsobom, vo vode rozpustíme cukor, keksy rozmixujeme, prípadne pomelieme, pridáme maslo, rozpustenú čokoládu a zalejeme, vymiešame hmotu, ktorá sa nám bude zdať redšia, ale po vychladnutí bude akurát na formovanie...
-
4
Figy najskôr obalíme v bielej obaľovacej hmote, uložíme do chladničky stuhnúť, tmavú, vychladenú hmotu si rozdelíme na toľko kusov, koľko máme obalených fíg...
-
5
Na potravinárskej fólii rozvaľkáme hmotu a pomocou fólii obalíme figu do tmavej hmoty...
-
6
No a máme hotovú guľku, teda guľu o priemere asi 6 cm. Na záver ich ešte obalíme v kokose a pre môjho syna v orechoch a necháme cez noc stuhnúť, čo pri týchto" letných " teplotách nebol problém..mne vyšlo z jednej dávky 18 kusov gulí...
-
7
Stuhnuté som ich prekrojila na štyri časti, pretože jedna celá by sa zle konzumovala... keď ich budem robiť druhý krát, tak do tmavej hmoty pridám rum...nech Vám chutia ako nám...
Diskusia k receptu