Opečený tuniak
Opečený tuniak

Tuniak so zemiakovou kašou

shanshi - fotkaShan´shi, 26. februára 2018. Komerčný recept.
Tuniak so zemiakovou kašou
Foto: Shan´shi
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 ČL
1 ČL
 štipka
250 g (celý)
300 g (múčne)
30 g
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tuniaka dáme do marinády s wok olejom, sezamovým olejom a sójovou omáčkou a na 60 minút dáme do chladničky.

  2. 2

    Ošúpeme zemiaky a v osolenej vode ich do mäkka uvaríme. Po uvarení zlejeme vodu, necháme zemiaky vychladnúť a urobíme z nich kašu. Maslo a mlieko pomaly vmiešame a podľa chuti dosolíme. Pripravené pyré udržiavame v teple.

  3. 3

    Namarinovaného tuniaka osmažíme na panvici 5 minút a nakrájame na plátky. Jedlo podávame teplé so zemiakovým pyré.

  4. 4

    Shan'shi Tip: Jedlo možno podávať so zeleným šalátom alebo s varenou zeleninou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
s tymi 5 minutami opatrne,lebo bude podstatne viac prepeceny ako na fotke.