
Rýchlo hotová rastlinná jaternica
Jaternica je vyrobená z najkvalitnejších rastlinných surovín a jačmenných krúp, neobsahuje cholesterol, GMO ani konzervačné...

Babské piškótové rezy
Zo surovín na cesto upečieme piškótový plát a necháme ho vychladnúť. Potom uvaríme sladký puding a...

Zázvorovo-škoricové cookies bez lepku
Datle si vopred aspoň na 30 minút namočíme do vody. Potom ich osušíme a rozmixujeme s...

Focaccia so zemiakmi, pórom a syrom
Už pred rokmi sme prišli na chuť nielen talianským cestovinám (vraj ich vytvorili vo vyše 700 variáciách), ale aj ciabatte a focaccii, ktoré je možné pripraviť i v domácej kuchyni, dokonca s rôznymi surovinovými dodatkami....

Mrkvová torta
Veľmi jednoduchá príprava , nenáročná na suroviny. Pečiem ju vždy keď máme chuť na nejakú sladkosť.

Hnedá ryža s mrkvou a plnenými olivami
Ak sa podarí zohnať veľké zelené olivy plnené čerstvým ovčím syrom, oplatí sa ich využiť v...

Cícerová polievka na Valentína
Nejde tak o recept ako o tip. Išla som robiť cícerové placky, tak som z...

Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského

Zemiakové mrkvičky
Ak hľadáte peknú prílohu k mäsu alebo len máte chuť sa pri varení aj zabaviť, nachystajte...

Šošovicové klíčky s tvarohom a medom
... raz začas malý pôst nezaškodí ... hlavne ked...

Špenátové placky
Mrazený špenát necháme rozmraziť. K špenátu pridáme vločky (cca 40g vločiek na 100g špenátu), lepšie...

Kyslá šošovicová polievka
Z oleja, múky, nadrobno nakrájanej cibule urobím zápražku. Pridám červenú mletú papriku, zalejem...

Zapečené makaróny Vida Karola
Recept je od mojej mamy. Vida Karola- je prezývka autorky, maminej kamarátky. Robievam ho,...

Domáce hubové tagliatelle (fotopostup)
Recept na domáce cestoviny je pomerne jednoduchý. Trochu som ich vylepšil, aby boli aj samotné...

Banány v kokosovom cestíčku
Z múky, vajcia, cukru a malého množstva mlieka urobte husté cesto.

Staropoľská polievka z hlohu - Staropolska zupa z glogu
Hloh reguluje krevní oběh, snižuje krevní tlak, uklidňuje nervovou soustavu a upravuje poruchy ochablého srdečního...

Celozrnné linguine s omáčkou z tofu
Milujem stredomorskú kuchyňu, a tak som sa rozhodla vymyslieť na dnešný obed vegetariánsku verziu cestovín...

Pšenično-ražné perníčky s orechami
Prví raz som robila s celozrnej múky a musím povedať, že sú fajn, mäkké a veľmi...

Kelová polievka
Mala som strasnu chut na polievku a zvysny kel a vznikla tato polievocka :)

Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.

Hubový aspik so zeleninou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Huby scedíme a nakrájame nadrobno.

Syrové palacinky na pondelok
Tieto palacinky pripravujem obyčajne v pondelok, keď mi zostane zemiaková kaša z nedele. Fantázii sa...

Šalát z quinoy a sójových luskov edamame
Pre zaujímavosť: quinoa (obilnina) a edamame (zelené sójové bôby) k sebe nerozlučne patria. Obe potraviny obsahujú...

Minestrone z Kysúc
Minestrone je síce talianska polievočka, ale ja som z kysúc a varím ju z "našej" zeleninky....

Cesnačka ostrá ako nôž
Ahojte, toto je môj prvý recept tu na Vareche. Našiel som tu veľa cesnačiek, ...

Chlebové muffiny s vanilkovou omáčkou
Ako jednoducho a chutne využiť zbytky staršieho chlebíka vám prezradím v tomto recepte. Tieto chlebové...

Paradajky plnené vajíčkami
Paradajky umyjeme a prípadne odrežeme tenký plátok zospodu tak, aby stáli stopkou nahor.