Osie hniezda
sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave, 8. októbra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a Zobraziť celý popis Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.
porcií
príprava
na 195 °C
Suroviny
Tukové cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
Cesto: | |
3 dl |
|
550 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
1/4 KL |
|
Plnka: | |
170 g |
|
250 g |
|
1 dl |
|
5 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Ručne spracujeme zvlášť jedno aj druhé cesto. Obe cestá rozvaľkáme a tukové cesto vložíme do druhého cesta a prekladáme. Najskôr trikrát (akoby na polovičku, znovu a znovu), potom odložíme do chladu na asi 15 minút a znovu rozvaľkáme, vzniknuté jedno cesto opäť prekladáme, odložíme do chladu, znovu rozvaľkáme a prekladáme a odložíme.
- 2
Potom opäť rozvaľkáme, potrieme plnkou (suroviny zmixovať), zvinieme a nakrájame asi 2 cm slimáčiky, ktoré pečieme pri 195 stupňoch Celzia asi 11 minút.
- 3
Náš tip: Osie hniezda sú receptom pre skúsené gazdinky, príprava cesta zaberie asi jeden a pol hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu