Osie hniezda

Jozef Preisinger
sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave, 8. októbra 2009
Osie hniezda
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

10
porcií
90 minút
príprava
11 minút
na 195 °C

Suroviny

Tukové cesto:
300 g
100 g
Cesto:
3 dl
550 g
50 g
30 g
1/4 KL
Plnka:
170 g
250 g
1 dl
5 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ručne spracujeme zvlášť jedno aj druhé cesto. Obe cestá rozvaľkáme a tukové cesto vložíme do druhého cesta a prekladáme. Najskôr trikrát (akoby na polovičku, znovu a znovu), potom odložíme do chladu na asi 15 minút a znovu rozvaľkáme, vzniknuté jedno cesto opäť prekladáme, odložíme do chladu, znovu rozvaľkáme a prekladáme a odložíme.

  2. 2

    Potom opäť rozvaľkáme, potrieme plnkou (suroviny zmixovať), zvinieme a nakrájame asi 2 cm slimáčiky, ktoré pečieme pri 195 stupňoch Celzia asi 11 minút.

  3. 3

    Náš tip: Osie hniezda sú receptom pre skúsené gazdinky, príprava cesta zaberie asi jeden a pol hodiny.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
fíha, toľko roboty;-) , takže cesto sa normálne nenecháva vykysnúť?