Torta sladká a la láska :o)

skinx - fotkaskinx, 14. februára 2011
Torta sladká a la láska :o)
Foto: skinx

Tortička bola vymyslená z totálnej nevedomosti, čo sa drahému dáva na Valentína. A keďže tento "komerčný sviatok" nejako neoslavujeme, tak sme si aspoň pripomenuli, Zobraziť celý popisTortička bola vymyslená z totálnej nevedomosti, čo sa drahému dáva na Valentína. A keďže tento "komerčný sviatok" nejako neoslavujeme, tak sme si aspoň pripomenuli, aby bola naša láska chutná, sladká, voňavá, plná energie ako tento koláč (aj náš pes si žiadal svoj čestný diel :)

Suroviny

4 ks
200 g
1/2 balíčka
 trošku
 trošku
PLNKA:
500 g
3 ks
2 balíčky




Postup

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý. Urobíme sneh zo štyroch bielkov, medík pridáme k žĺtkam, vymiešame. K žĺtkam pridáme múku, kypriaci prášok, olej, trochu vody, kakao, všetko podľa potreby :) (nechce sa mi vážiť, dávam všetko od oka, veď to aj niekedy dopadne...:)) Sneh primiešame k žĺtkovomúkovej zmesi. Jupí, máme cesto :) (pre nás nevariacich je to fakt úspech:) Vylejeme na vymastený a pomúčený plech, upečieme.

  2. 2

    Z upečeného cesta vykrojíme dve srdiečka (keďže srdiečkovú formu sme si nekúpili:). Tvaroh vymiešame (keďže chceme zdravo papať, a nechceme maslové plnky:) s medíkom a vanilkovým cukrom pre arómu a postupne natrieme na prvé cestové srdiečko tak, aby nám aj niečo zostalo navrch a po bokoch tortičky. Na tvaroh poukladáme na kolieska nakrájané banániky, znova ich pokryjeme vrstvou tvarôžku. Druhé srdiečko dobre navlhčíme lekvárom (nejakým dobre kyslým) zmiešaným vo vode (niečo ako punč, ale rum som nenašla...) A hodíme ho lekvárovou stranou na náš cestovo banánovo tvarohový základ.

  3. 3

    Celé srdce ponatierame zvyškom tvarohu, roztopíme si čokoládku a polejeme celú tortičku. Keďže som slušne grambľavá, tož to aj tak vyzerá tortička, trošku grambľavo. Ale chutila :)

Diskusia k receptu

mamatata2
Ale drahý nie je ten na obrázku vedľa torty ? My máme podobného psíčka. Aj keď tortička vyzerá trošku grambľavo ( netvrdím, že by som ju ja urobila krajšie), ale vidno na nej aj recepte, že bola robená z veľkej lásky a to je najdôležitejšie. Tak nech tá láska vytrvá a vzhľad valentínskych tortičiek sa bude z roka na rok zlepšovať.
marianne69
...torticka je upecena s lasky a to je ta najdolezitejsia ingrediencia,ktora sa pocita a pre neho to musela byt ta najlepsia a najkrajsia torta na svete-:)ak ju bude chciet kupit od profesionala,bude sice nacancana,ale nebude z lasky...
skinx
:) dakujem :) no a to male chlpate (teda uz riadne velke, len mne sa furt zda, ze je to stena) to je druhy dolezity muz v mojom zivote :D
cica2
tortička a aj to malé chlpaté sa mi velmi páči :)))
diabambulka
mne sa páči oboje aj ten malý chlpáčik aj tortička- musí byť fantastická samé dobré veci a ako sa volá chlpáčik?
sailero
Zlaty psik a torticka samozrejme tiez. Moj pes tiez takto pozera, ked citi UZASNU VONU= chutna torticka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia