Manakish (arabská pizza)
mesačník Varecha, 27. januára 2023
Foto: Shutterstock
Chlebové placky, ktoré sa dajú rôzne ochutiť, sú obľúbené napríklad v Jordánsku. Hovorí sa im aj arabská pizza.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Do malej misky dáme vlažnú vodu, cukor a sušené droždie a všetko spolu dobre premiešame. Necháme pri izbovej teplote niekoľko minút postáť.
- 2
Do misy dáme preosiatu múku a soľ, urobíme jamku a pridáme rozpustené droždie. Pridáme 5 PL olivového oleja a v robote vymiešame na jemné cesto.
- 3
Z cesta vyformujeme guľu, potrieme ju olejom a necháme prikryté utierkou kysnúť približne 50 minút, kým sa veľkosť cesta nezdvojnásobí.
- 4
V 100 ml olivového oleja rozmiešame zmes korenia zaatar. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí, vytvarujeme malé pizze a potrieme ich zmesou zaataru a oleja.
- 5
Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 250 °C dozlatista. Nemusíme zostať len pri potretí zaatarom, manakish môžeme aj rozlične obložiť.
- 6
Zaatar je zmes korenín, ktorá je veľmi obľúbená v kuchyni Blízkeho východu. Dostať ju v obchodoch s orientálnymi potravinami.
Tiež chlebové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu