Cheesecake (jahodovo, citrónovo, mätový)
rozdrvíme sušienky, pridáme roztopené maslo a vtlačíme do formy, necháme 30 min v chladničke
Triples dulce de leche
Mlieko, cukor, vanilku a sódu bikarbónu za stáleho miešania varíme na nízkej teplote asi 6...
Tofu ako paprikovaný bôčik
Takto upravené tofu patrí už pár rokov medzi naše obľúbené pochúťky. Najmä syn sprace celý kus...
Ryžové rezance s raw cuketovou omáčkou
Nikdy by som neverila, že raw (teda surová) omáčka na cestovinách môže byť tak dobrá!!!
Shakshouka so špenátom a s fetou
Shakshouka je pôvodom severoafrický recept, ktorý sa stal svetovým vďaka jeho pôvabnej jednoduchosti. Vhodné aj...
Šalát s vajíčkom, balkánskym syrom a orechmi
Mnoho ľudí má voči šalátom predsudky, teda, ak nehovoríme o parížskom, vlašskom ap...
Semmelknödel so šampiňónovou omáčkou
Skvely jednoduchy obed. A ospravedlnujem sa, ze je text bez mäkcenov a dlznov, mam...
Syrová nátierka s pivom
Kto z vás si natieral pivo na chlebík? Vyskúšajte nátierku z ovčieho syra s pivom.
Papriky plnené cuketou v paradajkovej omáčke
Dnes sme mali chuť na ľahšie zeleninové jedlo, spravila som plnené papriky, ktoré som netradične...
Jednoduché lososové kotvičky
Tento recept som si vymyslela sama :) Je naozaj veľmi jednoduchý a chcela by som sa s...
Terchovská čierna polievka
Mlieko a z neho syry, bryndza, tvaroh. K tomu zemiaky, kapusta a slivky, ...
Rebrove čerto
názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa...
Príjemná letná polievka
Tuto polievku doma zboznujeme a je jednou z dvoch jedal, ktore si moj manzel nemusi...
Čokoládovo/kokosový koláč ll
Neviem, aký názov tomu dať-dajte tip. Tákže, nedalo mi to(strašne sa mi páčila kombinácio...
Čokoládový koláčik
Tento koláčik je pečený v mikrovlnke, celá príprava až po konzumáciu trvá do 30 minút.
Špenátovo-paradajkové lasagne
Na záhrade sa nám urodil špenát a kúpila som cherry paradajky zo skleníka, tak som sa...
Študentský džuveč
Džuveč ma naučila variť moja teta, ktorá ho pripravuje v rúre. Navrství do pekáča uvarenú...
Staroslovenský podlistník
Očistené surové zemiaky nastrúhame a vytlačíme vodu. Premiešame so smotanou, vajcami, soľou, roztretým cesnakom,...
Jednoduché Sabdží
Toto jedlo si veľmi rada pripravím večer a ráno nabalím do práce. Základ som čerpala ...
Jednohubky s raw pochúťkou
Prvý krát som jedla túto raw "salámu" u švagrinky, kde sme sa skoro pobili na tom,...
Mrveničkový koláč Gata
Tradičný Armensky koláč. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a to aj pre začiatočnikov. Vhodný dezert ...
Ovocná torta s kávovou príchuťou
Konečne som vyskúšala zebrovú tortu. Zvyknem robievať len klasické korpusy, no teraz som sa odhodlala...
Zemiakové lievance s makom
Mám rada mak a mám rada lievance. Tak som to skombinovala a vyšlo to. Dokonca...
Bartošovská cuketa
Rýchly, chutný a jednoduchý recept pre milovníkov cukety a syra. Výborný na raňajky alebo večeru....
Tousty plněné jablky
Velmi jednoduchý a rychlý recept, i pro začátečníky, z dostupných surovin
Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou
Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje....
Rukolový šalát s jahodami, sójovými klíčkami v parmezánovom košíku
Strúhaný parmezán nanesieme na celú tefl ónovú panvicu a necháme ho pomaly rozpustiť.