Foto: amelie
Jeden z mojich mnohých mafinových pokusov. Mafiny sú naozaj veľmi jednoduché a vďačné koláčiky, pri ktorých si môžete pustiť fantáziu naplno.
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
400 ml, (acidko,zakysanka) |
|
150 ml |
|
2 ks |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
1 vrecúško |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Do jednej misy preosejeme múku, prdopeč a sódu bikarbónu. Pridáme pomleté mandle alebo orechy. V ďalšej mise rozmiešame cmar alebo kefír s vajíčkami, cukrom, olejom a ananásovým sirupom z konzervy. Spojíme vlhké suroviny so sypkými a opatrne vmiešame posekanú čokoládu a ovocie. Namiesto brusníc môžete použiť zlaté hrozienka sultánky. Rúru predhrejeme na 180°C, muffinové formičky naplníme do 2/3 a pečieme 20-25 minút (v teplovzdušnej rúre stačí piecť na 160°C). Mafiny môžeme po upečení ozdobiť cikcakmi z bielej citrónovej polevy alebo hocijako inak podľa vlastnej fantázie.
Diskusia k receptu