Foto: diabambulka
Výborné raňajky, alebo večera...
porcia
príprava
Postup
-
1
Ovsené vločky, mlieko, vodu a vanilkový struk ( rozrezaný a zbavený semienok ) dáme do hrnca a za občasného miešania varíme približne 8 minút. Kým kaša nezhustne. Vyberieme struk, ak máte radi slaké oslaďte troškou trstinového cukru, nalejte do taniera, posypte mletou škoricou a pridajte nakrájané medové jabĺčko. Medové jabĺčko: Jablko umyjeme a aj so šupkou nakrájame ( je na vás ako si jabĺčko nakrájate, buď na mesiačiky, kolieska, alebo kocky ). Na rozohriatej teflonovej panvičke si na sucho opečieme nakrájané jabĺčko z každej strany ( začne krásne voňať ), pridáme 1 PL medu, necháme skaramelizovať a jabĺčko ešte chvíľku poopekáme v medovom karamele ( približne 1-2 minúty ).
- 2
Tip: Lacnejšia verzia je ak vanilkový struk nahradíte vanilkovým cukrom, nebude to až také vanilkové, ale stále to bude dobrééé :-))) Dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vieš čo je lepšie, jasné že vanilkový struk- to je to pravé vanilkové:-))) tak dobrú chuť...ale nie každý ho má doma