Foto: zuzlik0402
Na hlivu nedám dopustiť.
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme očistenú nakrájanú cibuľu a pridáme umytú a na väčšie kusy nakrájanú hlivu. Nepodlievame, necháme za občasného miešania podusiť, kým hliva nepustí šťavu.
- 2
Pridáme mletú papriku a vegetu, ošúpané a nakrájané paradajky, mleté korenie a prelisovaný cesnak. Nakoniec zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame hladkú múku.
- 3
Podávame s cestovinou alebo s chlebom.
- 4
Pozor - je to dosť pikantné - pre deti vynecháme korenie aj cesnak.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
väčšinou kupujem balenie 300 g a vyjde mi tak na 3-4 porcie.