Hliva na smotane

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 8. júna 2012

Na hlivu nedám dopustiť.

30 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
1 ks
2 lyžičky
1 lyžička
2 ks
1/2 lyžičky
3 strúčiky
1 malý kelímok
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme očistenú nakrájanú cibuľu a pridáme umytú a na väčšie kusy nakrájanú hlivu. Nepodlievame, necháme za občasného miešania podusiť, kým hliva nepustí šťavu.

  2. 2

    Pridáme mletú papriku a vegetu, ošúpané a nakrájané paradajky, mleté korenie a prelisovaný cesnak. Nakoniec zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame hladkú múku.

  3. 3

    Podávame s cestovinou alebo s chlebom.

  4. 4

    Pozor - je to dosť pikantné - pre deti vynecháme korenie aj cesnak.

Diskusia k receptu

letisia
Až sa mi slinky zbiehajú. Toto bude v nedeľu na obed.
marienka44
@Zuzlik0402 ,dnes na trhu predaval jeden clovek hlivu, ale vazenu. Kolko ma gramov ten Tvoj balicek? Skoda, ze som zavahala a nekupila. On chodi kazdu sobotu a jeho tovar sa podoba tovaru v kauflande-zelenina. Zrejme z velkoskladu. Je madarskej narodnosti. Musim sa s nim nabuduce porozpravat, odkial berie zu zeleninu. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia