
Paprikáš z hlivy ustricovitej
Hlivu umyjeme a pokrájame na rezance. Na rozpálenom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu do zlatista...

Topinamburové haruľky
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné Topinambury - vhodná zelenina pre...

Börülce çorbası - fazuľová polievka
Börülce (Börüldže) je vlastne druh fazule, ktora sa volá Čierne oko :-) Používa sa väčšinou do...

Linecké kolieska s orechovým snehom
Tieto kolieska sú veľmi chutné a tiež aj dobre vyzerajú. Nie sú veľmi náročné na prípravu....

Ríbezľový koláč so snehom
Je to neskutočne chutný a jemný koláčik, ktorý sa oplatí vyskúšať... Pre všetkých, ktorých ľúbite....

Plnená hovädzia sviečkovica
Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou...

Šťavnatá mrkvová torta
Mrkvových koláčov je tu veľa, ale tak možno zaujme aj tento niekoho. Inšpirácia z knihy...

Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi
Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na...

Utopenci ako ich robím ja
Veľa rokov sme bývali v Južných Čechách a tam som sa naučila jesť utopence, ktoré bývali v...

Zapekané zemiaky s cesnakom
Cesnak dá zemiakom výbornú chuť, dajú sa opiecť menej i viac.

Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...

Svadobný perkelt
Tento recept mi dala staršia pani, ktorá chodila v minulosti variť na svadby. Ja som...

Zemiaky zapekané s bryndzou
Dlho som uvažoval ako upiecť zemiaky s bryndzou. Tak aby nám to chutilo a zachovalo chuť...

Chlieb so sušenými paradajkami
Tento chlebík je delikatesa. Hoci som mala napečený koláč aj muffinky, obe návštevy si dali...

Hruškové tiramisu
Olúpané hrušky nastrúhame na jemnom strúhadle. Zalejeme 0, 5 litra vody, pridáme cukor, vanilku...

Mandľové včelie úle
Rozhodla som sa vyskúšať, ako sa bude správať "cesto" z čistých mandlí. Vybrala som...

Torta mimosa
Torta mimoza je talianska klasika, pripravovana prave k dnesnemu sviatku zien, sviatok, ktory sa...

Výborná kakaová roláda plnená šľahačkou a banánom
V sobotu som rozmýšľala, že okrem oškvarkových pagáčov upečiem aj niečo sladké. Prišla moja vnučka...

Vianočné medovníčky
Recept na tieto medovníčky mám od mojej babky, sú ihneď mäkké, u nás majú veľký...

Perníkové rezy
Ak sa vám náhodou zvýšili perníčky - medovníčky od Vianoc, ako mne, tak môžte ich...

Kurací kyslý šalát á la treska
Ak niekto nemôže tresku tak tu ponúkam jednu z verzii náhrada za ňu.

Výborný losos na pare
Z lososa odstránime kožu. Filet z obidvoch strán trochu osolíme a okoreníme a vložíme do parného...

Zelená fazuľka ako hríby
Nakoľko teraz mám v záhrade veľa rôznej čerstvej zeleniny, pomyslela som si, že po...

Dusená zelenina s tofu a ryžou
Tofu si vopred nakrájame, vytlačíme z neho zbytočnú tekutinu a naložíme ho do slanej vody (na...

Môj zeleninový šalát s kuracím mäsom
Spojila som dokopy moje obľúbené suroviny a vznikol z toho jednoduchý šalát, ktorý sa môže podávať...

Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...

Bezlepkové české buchty plnené slivkovým lekvárom
Zo 100 ml vlažného mlieka, 25 g cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme v...

Veľkonočná hlávka (plnka, ...)
Dnes som hlavku ako sa u nas na vychode tomu hovori piekla po prvy krat a...