Nepečený černicový zákusok
Foto: siuuu
Bez múky, s minimom cukru. Práve začali dozrievať černice, ktoré ako jedny z mála prežili chladný začiatok roka, tak som z prvej oberačky pripravila Zobraziť celý popisBez múky, s minimom cukru. Práve začali dozrievať černice, ktoré ako jedny z mála prežili chladný začiatok roka, tak som z prvej oberačky pripravila tento nepečený osviežujúci koláčik, ktorý sa akurát hodí k aktuálnym horúcim dňom.
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
2 ks menšie (roztlačené) |
|
100 g mleté (alebo mandle) |
|
50 g |
|
1-2 PL (alebo maslo) |
|
1 PL (alebo datľový) |
|
30 g mletý |
|
Krém: | |
350 g (alebo jemný tvaroh, Lučina, Philadelphia) |
|
120 g (alebo čučoriedkový) |
|
1-2 PL |
|
4 plátky |
|
3/4 dl prepasírované |
|
Na obloženie: | |
2-3 hrste (čerstvé alebo mrazené) |
|
Na želé: | |
1 dl prepasírované |
|
4 dl |
|
1-2 PL |
|
1 bal. (biela alebo červená) |
|
Postup
-
1
Na korpus zmiešame všetky suroviny a rovnomerne utlačíme na dno formy, ktoré sme vystlali papierom na pečenie a dáme stuhnúť do mrazničky na cca 20-30 minút.
- 2
Na krém zmiešame syr (ja som tentoraz použila kombináciu mascarpone a neochutená Lučina), jogurt, cukor, prepasírované černice (ak vám nevadia zrnká, stačí aj popučiť) a želatínu pripravenú podľa návodu. Krém rozotrieme na stuhnutý korpus a dáme zatuhnúť do chladničky.
- 3
Želé: Černice na želé rozmixujeme s trochou vody, prepasírujeme, doplníme vodou do 500 ml a spolu s práškovou želatínou pripravíme podľa návodu - necháme čiastočne vychladnúť.
- 4
Na krém rozložíme černice. Keď začína želé hustnúť, vylejeme ho na koláč. Necháme stuhnúť a podávame.
Tiež černicový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ;-) Ja nemusím koláče tohto typu, ale naši áno - ale tento chutil aj mne.