Foto: alinka76
Konečne som si užila halušky, ktoré mám veľmi rada a pritom som dodržala aj zásadu delenej stravy. Neveríte? Uveríte!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špenátový pretlak si dajte rozmraziť do horúcej vody alebo ak máte čas tak pri izbovej teplote. Stačí 1/2 sáčku na 2 porcie. Nepoužívajte čerstvý špenát ani špenátové kúsky, to nedrží, musí to byť pretlak! Pridajte soľ a múku a vymiešajte hladké cesto dostatočne husté, aby halušky držali svoj tvar vo vode. Vriacu vodu osoľte a cez haluškár hádžte halušky . Po vyplávaní na povrch vyberte do sitka. Do misky dajte 1 črievko sojakrému a vidličkou roztlačte s kokosovým mliekom. Halušky do zmesi vysypte a dobre premiešajte. Na panvici s trochou oleja opražte na pásiky nakrájané šampiňóny a posypte povrch halušiek na tanieri. Dobrú chuť.
dnes som doma sama, a tak došlo aj na špenát (mám ho rada len ja :-) ) a musím skonštatovať, že lepšie špenátové halušky som naozaj nejedla. Najprv som nevládala (sú aj veľmi sýte) a chcela si nechať polovičku taniera na večeru, ale večera bude predsa len iná :-) a pridala som tam len jeden strúčik cesnaku a čierne korenie, naviac. ĎAKUJEM
Mne sa to nepáči, príde mi to ako variácia na s klasickým taveným syrom. Myslím, že existujú lepšie a chutnejšie spôsoby ochutenia halušiek než taveňak (či už ten klasický, alebo sójový).
Zmažte mi prosím prvý komentár bez slova "halušky".