Pavlova so šľahačkou a s jahodami
Foto: Dorenika
Austrálčania a Novozélandčania sa hádaju o tom, kto túto tortu vymyslel. Meno má podla (ruskej) baletky, na ktorej počesť bola vytvorená. Ja ju robím Zobraziť celý popisAustrálčania a Novozélandčania sa hádaju o tom, kto túto tortu vymyslel. Meno má podla (ruskej) baletky, na ktorej počesť bola vytvorená. Ja ju robím vždy, keď vyrábam zmrzlinu, pretože mi vždy zvýšia vaječné bielky.
porcií
príprava
na 120 °C
Postup
-
1
Predhrej rúru na 120 °C. Na plytký plech polož alobal, nelesklou stranu hore. Potri tenkou vrstvou masla a popráš kukuričným škrobom. Prebytok škrobu oklep.
- 2
V čistej a suchej mise vyšľahaj vaječné bielky do snehu, po lyžiciach pridávaj cukor za stáleho šľahania, až kým celý cukor nie je vpracovaný. Zober trochu medzi prsty a "pomädli", ak je zrnitý, tak ešte šľahaj. Keď už je meringue hotový, tak pridaj citrónovú šťavu (alebo rovnaké množstvo octu) a kukuričný škrob. Len zľahka vmiešaj.
- 3
Špachtľou nahrň meringue na stred plechu a vytvaruj do kruhu s trochu vyvýšenými krajmi. Ak chceš chrumkavejší kurpus, tak urob trochu väčší kruh a ak máš radsej marshmellows, tak vrstvu urob vyššiu. Daj piecť na 1,5 hodiny. Vypni rúru, trošku pootvor dvierka a nechaj vychladnúť vnútri rúry.
- 4
Vyšľahaj šľahačku a nakrájaj jahody. Aj budeš podávať celú Pavlovu naraz, tak ju celú ozdob, ale ak nie, tak len kúsok po kúsku, nakoľko aa meringue rozmočí. (Neukameňujte ma - keď som dokončila túto Pavlovu, tak som si všimla, že smotana na šľahanie je po záruke, tak som použila šľahačku zo spreja) :)
Tiež snehová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem
Praveze vobec nie, je to uplne najjednoduchsia torta aku poznam