Snehová torta
Snehová torta

Pavlova so šľahačkou a s jahodami

dorenika - fotkadorenika, 26. septembra 2018
Pavlova so šľahačkou a s jahodami
Foto: Dorenika

Austrálčania a Novozélandčania sa hádaju o tom, kto túto tortu vymyslel. Meno má podla (ruskej) baletky, na ktorej počesť bola vytvorená. Ja ju robím Zobraziť celý popisAustrálčania a Novozélandčania sa hádaju o tom, kto túto tortu vymyslel. Meno má podla (ruskej) baletky, na ktorej počesť bola vytvorená. Ja ju robím vždy, keď vyrábam zmrzlinu, pretože mi vždy zvýšia vaječné bielky.

6-8
porcií
10 minút
príprava
90 minút
na 120 °C

Suroviny

6 ks
1 hrnček
1/2 KL
1 KL
340 ml
300 g čerstvé
20 g




Postup

  1. 1

    Predhrej rúru na 120 °C. Na plytký plech polož alobal, nelesklou stranu hore. Potri tenkou vrstvou masla a popráš kukuričným škrobom. Prebytok škrobu oklep.

  2. 2

    V čistej a suchej mise vyšľahaj vaječné bielky do snehu, po lyžiciach pridávaj cukor za stáleho šľahania, až kým celý cukor nie je vpracovaný. Zober trochu medzi prsty a "pomädli", ak je zrnitý, tak ešte šľahaj. Keď už je meringue hotový, tak pridaj citrónovú šťavu (alebo rovnaké množstvo octu) a kukuričný škrob. Len zľahka vmiešaj.

  3. 3

    Špachtľou nahrň meringue na stred plechu a vytvaruj do kruhu s trochu vyvýšenými krajmi. Ak chceš chrumkavejší kurpus, tak urob trochu väčší kruh a ak máš radsej marshmellows, tak vrstvu urob vyššiu. Daj piecť na 1,5 hodiny. Vypni rúru, trošku pootvor dvierka a nechaj vychladnúť vnútri rúry.

  4. 4

    Vyšľahaj šľahačku a nakrájaj jahody. Aj budeš podávať celú Pavlovu naraz, tak ju celú ozdob, ale ak nie, tak len kúsok po kúsku, nakoľko aa meringue rozmočí. (Neukameňujte ma - keď som dokončila túto Pavlovu, tak som si všimla, že smotana na šľahanie je po záruke, tak som použila šľahačku zo spreja) :)

Diskusia k receptu

haji
Pavlova se mi líbí, zatím jsem se k ní nedokázala odhodlat. Jsi šikulka, krásné, jedlé foto!
motyka
Výborná. Už som ju jedla, ale s čokoládovou plnkou. Tvoja musí byť výborná. Máš môj obdiv. Chce to prax i odvahu. Musím sa k tomu niekedy odhodlať.