Foto: pusta
Nachystala som pre mojich maškrtníkov kakaovo-pudingové rezy s kokosom. Vychádzala som z toho, o čom som vedela, že majú radi. Upiekla som kvalitný kakaový Zobraziť celý popisNachystala som pre mojich maškrtníkov kakaovo-pudingové rezy s kokosom. Vychádzala som z toho, o čom som vedela, že majú radi. Upiekla som kvalitný kakaový korpus, pokropila rumom. Pripravila som vanilkový pudingový krém s kokosom. Na korpus som natrela vanilkový krém, prikryla druhou časťou korpusu, na ktorý som dala čokoládový krém z opitého izidora. Po vychladení som posypala kokosom a pokrájala na rezy.
porcia
príprava
na 170 °C
Suroviny
kakaové cesto: | |
6 ks |
|
120 g |
|
1 a 1/2 PL |
|
120 g |
|
1 balenie |
|
3 PL |
|
100 ml |
|
pudingový krém: | |
2 bal |
|
600 ml studené |
|
150 g |
|
1 balenie |
|
100 ml vlažná |
|
čokoládový krém: | |
350 ml studené |
|
1 ks vaječný |
|
5 Pl |
|
4 Cl |
|
1 bal |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Oddelila som bielka od žĺtkov, do bielkov som dala polovicu cukru a ušľahala som tuhý sneh. Do žĺtkov som pridala druhú polovicu cukru a vyšľahala som ich na žĺtkovú penu. Do múky som pridala kakao a prášok do pečiva.
-
2
Do snehu z bielkov som opatrne vmiešala žltkovú penu...
-
3
...a postupne som pridala múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
-
4
Na záver som vmiešala do cesta olej.
-
5
Pripravené cesto som vyliala na plech s pečiacim papierom a piekla som 20 minút v trúbe vyhriatej na 170 stupňov, vyskúšala som ihlicou, či je cesto upečené, vybrala som ho z trúby a nechala som ho úplne vychladnúť.
-
6
Pripravila som potrebné suroviny na čokoládový krém.
-
7
Do 250 ml mlieka som pridala kryštálový cukor a pripravila som žltok.
-
8
Všetko som spolu vyšľahala metličkou na šľahanie.
-
9
Vo zvyšnom mlieku /100 ml/ som rozmiešala Zlatý klas. Do mlieka som pridala kakao, priviedla som ho pomaly za stáleho miešania do varu, vliala som pripravený Zlatý klas a...
-
10
...za stáleho miešania som uvarila hustý puding, do ktorého...
-
11
...keď úplne vychladol, som postupne zašľahala zmäknuté maslo a čokoládový krém bol pripravený na použitie.
-
12
Pripravila som suroviny na pudingový krém s kokosom a rum na pokropenie upečeného cesta.
-
13
Z pudingového prášku za studena a zo studeného mlieka som ušľahala vanilkový puding a do pudingu som vmiešala nastrúhaný kokos.
-
14
Podľa návodu som pripravila želatínu za studena a vmiešala som ju do pudingu. V tejto fáze je dobré pudingový krém ochutnať a ak treba, môžete ho dosladiť podľa vlastnej chuti. Krém som odložila na 2 hodiny do chladničky, aby želatína patrične stuhla. Ja som nedosladzovala, lebo nemáme radi príkro sladké zákusky, nám sa zdal krém dosť sladký.
-
15
Po tejto dobe som cesto pokropila rumom, prekrojila som ho na polovicu a jednu polovicu cesta som natrela stuhnutým vanilkovým pudingovým krémom so želatínou, na ktorý som položila druhú polovicu upečeného kakaového cesta.
-
16
Na vrch kakaového cesta som rozotrela pripravený vychladnutý čokoládový krém. Zákusok som odložila na 12 hodín do chladničky aby sa dobre vychladil a patrične stuhol.
-
17
Pokrájala som ho ostrým nožom, namočeným do teplej vody, na rezy, ktoré som ešte posypala kokosom. Už len dobrú kávičku uvariť a môžeme maškrtiť - mňam!
Inak kazde krajanie kolaca napolovicu je pre mna katastrofa - nemozes uviest nejaku fintu, ako to zvladnut bez zlomeneho korpusu, ci nepravidelneho tvaru?