Mrkvové pirohy fotorecept

Eva a Marek Kormanovičovci
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 11. novembra 2016
Mrkvové pirohy (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

V jesennom čase máte veľa možností na variácie rôznych druhov náplní do tohto chutného pečiva. Ako prvé sa núkajú jablká, výborné sú však aj hrušky. Klasikou sú však aj všetky druhy Zobraziť celý popisV jesennom čase máte veľa možností na variácie rôznych druhov náplní do tohto chutného pečiva. Ako prvé sa núkajú jablká, výborné sú však aj hrušky. Klasikou sú však aj všetky druhy lekvárov, čo oceníte najmä v zime.

4
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
150 g
200 g (nastrúhaná)
1/2 baô
 (na obaľovanie)




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno.

  2. 2

    Z múky, masla, mrkvy a prášku do pečiva vymiesime cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 2 mm a pokrájame na štvorce asi 6 x 6 cm.

  3. 3

    Do stredu každého štvorca dáme lekvár, cesto prehneme, aby nám vznikol trojuholník a okraje pozatláčame najprv prstami a potom ešte vidličkou, aby lekvár nevytiekol. Pirohy poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 °C 15 – 20 minút. Ešte teplé vyváľame v práškovom cukre.

Diskusia k receptu

mamatata2
Nádhera, moja mama také robievala a varila aj šípkový lekvár. Veľká poklona pre Vás za takéto recepty.
stanci11
žiaden cukor, žiadne mlieko ani vajíčka, no u mňa značka ideál :) ďakujem za recept!
michaela003
Skúšala som viac krát, sú bombastické a chutia dobre aj na druhý deň. Ak teda ostanú :) Vďaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia