Mrkvové pirohy fotorecept
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 11. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
V jesennom čase máte veľa možností na variácie rôznych druhov náplní do tohto chutného pečiva. Ako prvé sa núkajú jablká, výborné sú však aj hrušky. Klasikou sú však aj všetky druhy Zobraziť celý popisV jesennom čase máte veľa možností na variácie rôznych druhov náplní do tohto chutného pečiva. Ako prvé sa núkajú jablká, výborné sú však aj hrušky. Klasikou sú však aj všetky druhy lekvárov, čo oceníte najmä v zime.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno.
- 2
Z múky, masla, mrkvy a prášku do pečiva vymiesime cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 2 mm a pokrájame na štvorce asi 6 x 6 cm.
- 3
Do stredu každého štvorca dáme lekvár, cesto prehneme, aby nám vznikol trojuholník a okraje pozatláčame najprv prstami a potom ešte vidličkou, aby lekvár nevytiekol. Pirohy poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 °C 15 – 20 minút. Ešte teplé vyváľame v práškovom cukre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
všetko toto pečivo je veľmi chutné.