Dostal som od mamy tento hrniec tak som trošku hľadal aké je jeho využitie a nakoniec s pár receptov a trochu fantázie vzniklo veľmi chutné kuriatko :D. Hrniec namočíme na hodinu do vody.Po hodine do neho vložíme zemiaky osolíme , okoreníme kmínom a posypeme maslom ,domácou údenou slaninou a červenou cibuľou. Narad príde kyslá kapusta na ktorú sa naukladá nasolené , okmínované a opaprikované kuriatko zakryjeme a šup do studenej rúry.Dobrú chuť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 kg |
|
500 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 čj |
|
1 Ks |
|
100 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do vopred namočeného hrnca vložíme zemiaky , osolíme okmínujeme a posypeme maslom , červenou cibuľou a údenou slaninkou.
-
2
Posypeme kyslou kapustou na ktorú dáme zvyšnú cibuľu a slaninku.
-
3
Na kapustu naukladáme kuriatko ktoré nasolíme (ale nie moc lebo slanina a kyslá kapusta majú soli dosť) okmínujeme a opaprikujeme.Zakrité dáme do sudenej rúry a neháme pozvoľna zohrievať na požadovanú teplotu.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu