Domáce kuriatko v rímskom hrnci

roberto22 - fotkaroberto22, 27. mája 2012
Domáce kuriatko v rímskom hrnci
Foto: roberto22

Dostal som od mamy tento hrniec tak som trošku hľadal aké je jeho využitie a nakoniec s pár receptov a trochu fantázie vzniklo veľmi Zobraziť celý popisDostal som od mamy tento hrniec tak som trošku hľadal aké je jeho využitie a nakoniec s pár receptov a trochu fantázie vzniklo veľmi chutné kuriatko :D. Hrniec namočíme na hodinu do vody.Po hodine do neho vložíme zemiaky osolíme , okoreníme kmínom a posypeme maslom ,domácou údenou slaninou a červenou cibuľou. Narad príde kyslá kapusta na ktorú sa naukladá nasolené , okmínované a opaprikované kuriatko zakryjeme a šup do studenej rúry.Dobrú chuť.

5
porcií
30 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 kg
500 g
50 g
1 PL
1 PL
1 čj
1 Ks
100 g




Postup

  1. 1

    Do vopred namočeného hrnca vložíme zemiaky , osolíme okmínujeme a posypeme maslom , červenou cibuľou a údenou slaninkou.

    Domáce kuriatko v rímskom hrnci - obrázok 1
  2. 2

    Posypeme kyslou kapustou na ktorú dáme zvyšnú cibuľu a slaninku.

    Domáce kuriatko v rímskom hrnci - obrázok 2
  3. 3

    Na kapustu naukladáme kuriatko ktoré nasolíme (ale nie moc lebo slanina a kyslá kapusta majú soli dosť) okmínujeme a opaprikujeme.Zakrité dáme do sudenej rúry a neháme pozvoľna zohrievať na požadovanú teplotu.Dobrú chuť.

    Domáce kuriatko v rímskom hrnci - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne69
tento receptik robievame hadam zo 20 rokov,ale bez slaninky,je vyborny,sa u nas osvedcil hlavne v jesenno-zimnych mesiacoch.Ale v rimskom hrnci som ich este nerobila,takze urcite spravim...
rea1
nieco podobne robievam tiez, uz roky, aj s kyslou kapustou aj bez nej. v rimskom hrnci obvykle bez kapusty. pri tomto recepte davam na samy spodok rimskeho hrnca korenovu zeleninu, pokrajanu na vacsie kusy. davam ju tam preto, lebo ju mam pečenú velmi rada a naspodok preto, lebo okrem mna to nikto neje, tak aby sa synom "ani nahodou" nepriplietla pri servirovani medzi zemiakmi na tanier mrkva alebo - nedaj boze - zeler ci petrzlen. :-) zemiaky zvyknem davat nielen naspodok pod kura ale aj navrch. a hrniec namacam iba na 30 minut. kedysi pred rokmi rokucimi, ked som si kupila prvy takyto hrniec som sa kdesi docitala, ze to staci.
irenaw
dobrota, podobné v rôznych obmenách robievam často. len mi vŕta v hlave, ozaj si ten rímsky hrniec až tak naplnil, ako je na poslednej fotke? lebo mne sa už stalo, že jedlo pustilo viac šťavy, ako som čakala a prskalo mi to do rúry, musela som vybrať, odliať, umyť...brrr
roberto22
ďakujem , v rímskom hrci to je ešte lepšie tá chuť tam ostane taká prirodzená a ku kapuste sa slaninka veľmi hodí :D .Áno bol upne ´´napráskaný´´ ale šťava mi v nom pekne ostala ja kupujem kura na farme a už som postrehol že nepúšťa vôbec vodu.
marienka44
@Roberto22 , ten rimsky hrniec nema vrchnak? Ja mam uz dlho rimsky pekac aj s vrchnakom. Cim si na zaciatku pecenia prikryl hrniec? Verim ze kura bolo stavnate a chutne. Mnam...
sportak
Super recept a keďže máme rímsky hrniec ďalšia inšpirácia na nedeľný obed.
kimika
musí to byť fajné, všetko z rímskeho hrnca je fajné :) ukladám do kk
roberto22
ďakujem , áno hrniec ma vrchnák len som ho s ním nenafotil ale keď som ho zakryl bolo to natesno :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia