Čokoládová torta
Čokoládová torta

Bezlepková čokoládová torta videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 17. mája 2021. Komerčný recept.
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Ganache na krém:
500 g (alebo 45 %)
650 ml
Korpus:
6 ks
štipka
6 PL
4 PL
2 PL
Krém:
50 g
100 ml
250 g
Okrem toho:
 (višne, maliny, jahody alebo čučoriedky)
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Deň vopred pripravíme ganache. Nalámanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie a rozmiešame do úplného rozpustenia čokolády. Necháme v chladničke poriadne stuhnúť.

  2. 2

    Na korpus vyšľaháme bielky so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh, potom postupne počas šľahania pridávame žĺtky. Metličkou primiešame preosiatu zmes Cake mix a kakaa. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 160 °C približne 60 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.

  3. 3

    Prípravu krému začneme rozmiešaním stužovača v mlieku. Zmes pridáme k pripravenej ganache a vyšľaháme. Počas šľahania pridáme tvaroh.

  4. 4

    Vychladnutý korpus prerežeme na tri časti. Prvý korpus natrieme ovocím v želé, nanesieme krém a prikryjeme druhým korpusom. Opäť potrieme ovocím v želé, čokoládovým krémom a uložíme poslednú časť korpusu. Môžeme na vrch natrieť zvyšné ovocie v želé. Celý povrch torty potrieme krémom a uhladíme.

  5. 5

    Tortu ozdobíme zvyšným krémom, stekancami, ozdobami z čokolády a čerstvými jahodami. Čokoládu a smotanu na šľahanie zohrejeme v mikrovlnnej rúre a poriadne rozmiešame. Pomocou cukrárskeho vrecka vytvárame na torte stekance. Ozdoby z čokolády vytvoríme z čistej roztopenej čokolády, ktoré nakreslíme na alobal pomocou cukrárskeho vrecka (kvety, mriežky, srdiečka, ...) a necháme úplne stuhnúť. Na výrobu čokoládových ozdôb môžeme použiť aj silikónové formy. Želatínu necháme napučať vo vode a roztopíme v mikrovlnnej rúre. V nej obalíme jahody, aby si zachovali čerstvosť, farbu a získali krásny lesk.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia