Celozrnné pohánkové sušienky fotorecept

iva63 - fotkaiva63, 26. septembra 2013
Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept)
Foto: iva63

Domáce sušienky sa vždy zídu. V recepte som použila múku celozrnnú a pohánkové vločky, ktoré som zomlela... sú veľmi chutné-:)

12 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g
125 g
100 g
80 g
2 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    najskôr si zomelieme pohánkové vločky

    Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    všetky suroviny vložíme do misky

    Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rukou spracujeme cesto

    Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zabalíme cesto do potravinárskej fólie a vložíme na jednu hodinu do chladničky

    Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    stuhnuté cesto prekrojíme

    Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pomocou potravinárskej fólie vyvaľkéme na tenko

    Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vykrajujeme rôzne tvary

    Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie...pečieme v rozohriatej rúre 12 minút...z uvedenej dávky surovín máme jeden plech sušienok

    Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    hneď po upečení preložíme na mriežku a necháme vychladnúť

    Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    prajem dobrú chuť!

    Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    toto sú pohánkové vločky, ktoré som zomlela na kávovom mlynčeku

    Celozrnné pohánkové sušienky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

ubka
zomliet treba pohánku, ktorú kupujeme nelúpanú v obchode? ..nie sú koláčiky potom horké? Vyzerajú veľmi dobre, určite vyskúšam, po doplnení informácie
iva63
@ubka zomlela som pohánkové vločky na kávovom mlynčeku...doplnila som to do receptu foto č.11...sušienky sú veľmi chutné a aj voňavé od škorice...budem rada ak recept vyskúšaš a budeš spokojná-:)
zifi
Zaujimavy recept. Bude sa hodit. Odkladam do KK. No kavovy mlyncek nemam. Cim inym by to slo? Nic ma nenapada...
iva63
@zifi ďakujem, že ťa môj recept zaujal -:)..ak nemáš kávový mlynček, tak nasyp pohánkové vločky jemné do mikroténového sáčku a prejdi po ňom viackrát dreveným válkom...výsledok je taký istý ako v mlynčeku...-:)
iva63
@izabella929 prichádza obdobie, kedy sušienky u nás na stole nemôžu chýbať!... a k tomu dobrý čajík-:)
anina6
krásne sušienky, už len kúpim pohánkové vločky a upečiem podľa tvojho receptu, díky.
zifi
@iva63 - s tym valcekom pochybujem (najma v suvislosti s dalsim receptom, co tu mas susienky s ovsenymi vlockami ). Davnejsie som skusal drtit ovsene vlocky valcekom, no skoncilo to popoluskovskym vyberanim skoro kamennych kuskov a ryhami na valceku... :-) Mozno ale skusim to, ze pouzijem ponorny mixer so sekacim nastavcom, potom muku "precedim" na hrubsom sitku a potom zas ten zvysok... Uvidim, ci sa to nebude prasit, alebo prepalovat... Co myslis?
iva63
@zifi tak nepochybuj o valčeku... ja to mám odskúšanééé...teraz mám na mysli rozdrviť pohánkové vločky, ktoré nemusia byť v tomto recepte úplne mleté ako múka...čo sa týka receptu s ovsenými vločkami, tak tam nič mlieť netreba, stačí keď si kúpiš ovsené vločky mleté...sú bežne dostať v obchodoch!
zifi
to @iva63 - Vdaka za rady. Uz o valceku nepochybujem :-) 10 minut a ukecala si ma :-). Urcite vyskusam. Velmi sa mi hodia aj dalsie tvoje recepty na zdrave susienky... Idem pozriet aj ostatne.
jerica
ďaľšia ponuka z tvojej práce , musím to spraviť , môj ten len "ňúra" a pritom by bodla aj takáto zdravá dobrota :-)
medovnicek
pohánkové vločky som prvý krát jedla od kolegyne, ktorá si ich pridáva do bieleho jogurtu, tento tvoj nápad pridať ich do keksíkov sa mi veľmi zapáčil
ubka
@iva36 ďakujem za odpoveď a isto vyskúšam, veľmi sa mi to páči:-)
evanaaa
Ja niečo "pohánkové" mám, musím sa podívať, ale prečo vločky, keď sú to kúsky? Ak by boli ako tie ovsené asi by sa už upravovať nemuseli. A mám dojem, že ja má také akoby trojuholníčky, to asi vločky nebudú, uvidím. Ale koláčiky-sušienky sa mi veľmi páčia aj formičky mám pekné, najnovšie som si kúpila štvorcové s vlnkovatým krajom od číňanov, u nás majú výber takýchto pomôcok. Mala by som čím skôr upiecť, nech mám čo chrumkať pri knihe a pri telke.
martinat
Mozem pouzit namiesto pohankovych vlociek pohankovu muku? Dakujem.
iva63
@jerica Jarka tak tieto pohánkové chutia aj môjmu manželovi-:) mali veľký úspech!!! vyskúšaj a ozvi sa ako to u Vás dopadlo!
iva63
@medovnicek ďakujem veľmi pekne, že sa ti môj nápad zapáčil...tie pohánkové vločky sú úplne super...nabudúce určite vyskúšam s celými vločkami - nebudem ich mlieť!...ich chuť je výborná
iva63
@evanaaa ja som si pôvodne kúpila tie pohánkové vločky iba k jogurtu! ibaže som vypekala rôzne sušienky a pri vyberaní surovín som natrafila aj na tieto už skoro zabudnuté pohánkové vločky!...pohánkové sušienky ma lákali, ale pohánkovú múku som doma nemala!! tak som si rozomlela vločky a mala som namiesto múky-:)....ale určite skúsim sušienky aj bez mletia s celými vločkami... tiež si dokúpim aj pohánkovú múku a myslím si, že to bude tiež ok ...tak myslím @martinat že kľudne použi múku namiesto vločiek-:) ďakujem
mojicka
Dnes som ich piekla na oslavu :) rovno dve davky a do druhej som namiesto skorice dala kakao :) su vyborne, vdaka za recept :)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia