Druhy jedál (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Maslové halušky ako príloha

Cestoviny

Boli ako príloha k perkeltu z kuracích stehien včera na obed.

prazdny

Kuracie stehná so smotanou

Kuracie mäso

Veľmi jednoduchá a rýchla príprava, a pritom výsledok stojí za to.

prazdny

Pilaf - národné jedlo Bulharska

Národné jedlá EÚ

Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

prazdny

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou

Bravčové mäso

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

prazdny

Tvarohový koláč

Koláče

Tento koláčik mám vo svojej kuchárke zapísaný ako Peťkov tvarohový koláč...

prazdny

Langoše - osúchy

Bezmäsité jedlá

V našej rodine v piatok nejedávame mäso, (dosť ho jeme celý týždeň), po kyslej (mliečnej)...

prazdny

Zeleninový rezeň inak

Bezmäsité jedlá

Tento recept sa v našej domácnosti dostane na stôl vždy vtedy ak nie je čas na dlhé...

prazdny

Polievka z kuriatok

Bezmäsité jedlá

Konečne som v lese mala šťastie na kuriatka. Tak som hneď vedela čo s nimi, ...

prazdny

Vianočné poleno

Dezerty

Preštudovala som veľa receptov na túto vianočnú pochúťku a urobila som ju po svojom ... z...

prazdny

Panenka se švestkovou omáčkou

Bravčové mäso

Panenku osolíme a opepříme a opečeme na sádle. Pečeme ze všech stran z každé strany 2-3...

prazdny

Koláč Lenivá žena

Koláče

Recept pochádza od môjho suseda, mladého muža, ktorý rád pečie. Patrí k mojim obľúbeným,...

prazdny

Kyslá polievka s párkom

Večera

Jednoduchá polievočka, jemne pikantná. Do polievočky som použila Spišské párky, ktoré sú najlepšie spomedzi všetkých parkov. Kapustičká...

prazdny

Bravčové karé plnené praženicou

Bravčové mäso

Plnené mäso dobre vyzerá a vytvára zaujímavú kombináciu chutí....

prazdny

Ryža v tlakovom hrnci

Bezmäsité jedlá

Tlakovy hrniec, by som odporučila každej gazdinke. Ja s ním varím skoro všetko. A...

prazdny

Zemplínsky bravčový guláš

Bravčové mäso

Bravčové mäso nakrájame na kocky a vložíme na cibuľový základ. Pridáme mletú červenú papriku, soľ, ...

prazdny

Dukátové buchtičky

Dezerty

Recept je naozaj veľmi jednoduchý a určite sa podarí každej aj začínajúcej kuchárke.

prazdny

Tartiflette savoyarde

Hlavné jedlá

Toto jedlo pochadza z Francuzska, z krasnej oblasti Haute-Savoie. Je oblubene hlavne pocas lyzovacky, ...

prazdny

Cibuľové bagety

Chlieb

Inšpirovala som sa na tomto krásnom blogu http://nazarboncukagaci. blogspot. sk/2012/05/cibulove-bagety. html Cibuľové bagety robím najmä, ak...

prazdny

Eszterházy roštenka

Hovädzie mäso

Meno Eszterházy je známe po celom Uhorsku a Rakúsku. významným nositeľom tohto mena bol barón Pál...

prazdny

Kokosový cuketový koláč

Koláče

Keď máte v záhradke cuketu a neviete, čo s ňou, rozhodne skúste tento skvelý koláčik....

prazdny

Perníkové rezy s kokosom

Koláče

Recept je z časopisu - Pošli recept. Tak som ho skúsila a chutil nám , ...

prazdny

Mini snehové indiánky

Dezerty

Týmto určite potešíte malých pri oslavách, ale aj veľkých. Nenáročná a rýchla príprava.

prazdny

Morčacie stehno s cesnakom

Hlavné jedlá

... ale aj s dijonskou horčicou, rímskou rascou, tymiánom, s karamelizovanou cibuľou a s...

prazdny

Krúpy s kyslou kapustou

Hlavné jedlá

Málokde vidím jedlo s krúpami a tak pridávam jeden receptík, aj s kyslou kapustou, čo mi veľmi...

prazdny

Karamelový zákusok

Dezerty

Pre milovníkov orechového cesta a karamelovej plnky. Jednoduchý spôsob prípravy, ktorú zvládne aj začiatočník...

prazdny

Zemiakové krokety

Bezmäsité jedlá

Výborná príloha a dá s a pripraviť s viacerymi obmenami...

prazdny

Orechové trubičky s vanilkovým krémom

Dezerty

Z tácky zmiznú vždy prvé...

prazdny

Syrovo-cesnaková pomazánka

Bezmäsité jedlá

Pomazánka je tradične podávaná pri slávnostnejších rodinných hromadách, kde sa zvlášť cení rýchly a geniálne jednoduchý...

prazdny

Krémová zemiaková polievka z Horného Rakúska

Bezmäsité jedlá

Vynikajúca polievka, ktorá je chutná horúca v zime, aj studená v lete. Naučila ma...

prazdny

Moja rajčinová polievka

Bezmäsité jedlá

Paradajka je hlavným zdrojom lykopénu – prírodného karotenoidu (červeného farbiva) a antioxidantu, ktorý chráni organizmus pred...

prazdny

Zapekané kuracie prsia s karfiolom

Kuracie mäso

Jedno je určite pravda, že odkedy som na Vareche, náš jedálny lístok sa dosť zmenil,...

prazdny

Lepinje i ćevapi

Hovädzie mäso

alebo ako si doma urobiť najznámejšiu bosniansku špecialitu. /toto kysnuté cesto zvládne aj začiatočník , ...

prazdny

Osviežujúce minitortičky

Torty

Už som dlhšiu dobu túžila po týchto formičkách a konečne sa mi ich podarilo zohnať, tak...

prazdny

Čučoriedkové muffiny

Koláče

Vezmeme si misku, nasypeme kryštáľový cukor a vymiešame ho spolu s maslom, roztopeným pri izbovej teplote....

prazdny

Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)

Torty

"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou...