Foto: anajs
Suroviny
Cesto 1: | |
350 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
|
|
Cesto 2: | |
50 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
220 g |
|
150 g |
|
4 ks |
|
Poleva: | |
300 g |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
z 1/2 citróna |
|
Postup
-
1
Hladkú múku, maslo, žĺtky, práškový cukor, kypriaci prášok a smotanu spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme ho na 2 polovice. Jednu rozvaľkáme, preložíme do vymasteného, pomučeného plecha a natrieme lekvárom.
- 2
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme žĺtky, orechy, postupne múku a nakoniec sneh z bielkov. Ak je cesto veľmi husté, môžme doliať trochu mlieka alebo rumu :-). Cesto vylejeme na natretý plát v plechu a dáme druhú rozvaľkanú časť cesta.
- 3
Koláč popicháme a dáme do rúry upiecť. Vychladnutý polejeme polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu