Foto: mojaradost
Výborné ľahučké pagáčiky:))
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
400 ml |
|
200 ml |
|
4 KL |
|
2 kusy |
|
84 g (2 kocky) |
|
250 g (nastrúhať na rozvaľkané cesto) |
|
1 KL (do kvásku) |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
2 kusy |
|
Postup
-
1
Cesto: Z časti vlažného mlieka, 1 kávovej lyžičky kryštálového cukru, trochu múky a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť 10 - 15 minút. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, olej, vajíčka, vykysnutý kvások, zvyšné vlažné mlieko a vypracujeme vláčne cesto. V prípade potreby, ak je cesto husté, prilejeme ešte mlieko.
- 2
S cestom hneď pracujeme. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, po celom povrchu postrúhame Ceru z chladničky, trochu utlačíme, preložíme na tretiny a znovu na tretiny. Prikryjeme utierkou a necháme postáť 30 minút. Rozvaľkáme, znovu preložíme a necháme postáť znovu 30 minút. Zopakujeme ešte 1x.
- 3
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a menšou okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme tvrdým strúhaným syrom, sezamom, rascou, podľa chuti. Necháme podkysnúť.
- 4
Upečieme pri teplote 200 °C, čas podľa potreby. Údaje sú orientačné. Dobrú chuť!
Tiež pagáčiky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, môže sa samozrejme použiť aj iný tuk, ja som dostala recept od jednej známej, tak som ho vyskúšala:))
Pridaj recept, prosím.
40 dkg mouka hladká
20dkg škvarky namlet nebo nakrájet na jemno
2 žloutky
3 lžíce smetana kyselá
3lžíce bílé víno
6 lžic mléka
3dkg kvasnic