Prekladané pagáčiky

mojaradost - bez fotkymojaradost, 27. decembra 2017 18:40
Ďalšie recepty »

Výborné ľahučké pagáčiky:))

50
porcií
60 min
príprava
60 min
na 200 °C

Suroviny

1 kg
400 ml
200 ml
4 KL
2 kusy
84 g (2 kocky)
250 g (nastrúhať na rozvaľkané cesto)
1 KL (do kvásku)
Na posypanie:
Na potretie:
2 kusy
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Z časti vlažného mlieka, 1 kávovej lyžičky kryštálového cukru, trochu múky a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť 10 - 15 minút. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, olej, vajíčka, vykysnutý kvások, zvyšné vlažné mlieko a vypracujeme vláčne cesto. V prípade potreby, ak je cesto husté, prilejeme ešte mlieko.

  2. 2

    S cestom hneď pracujeme. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, po celom povrchu postrúhame Ceru z chladničky, trochu utlačíme, preložíme na tretiny a znovu na tretiny. Prikryjeme utierkou a necháme postáť 30 minút. Rozvaľkáme, znovu preložíme a necháme postáť znovu 30 minút. Zopakujeme ešte 1x.

  3. 3

    Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a menšou okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme tvrdým strúhaným syrom, sezamom, rascou, podľa chuti. Necháme podkysnúť.

  4. 4

    Upečieme pri teplote 200 °C, čas podľa potreby. Údaje sú orientačné. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist