Mrkvový zákusok

saxinka - fotkasaxinka, 12. februára 2017
Mrkvový zákusok
Foto: Saxinka

Šťavnatý, ľahký, zdravý a hlavne chutný :)

15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
200 g
150 g
300 g
150 g
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
100 ml
Plnka:
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 PL
1 ks
Poleva:
1 ks
1 ks kvalitná 50-60 %
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vymiešame žĺtka s cukrom do peny a pridáme posekané orechy, škoricu a štipku soli. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme a primiešame na záver. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Rúru predhrejeme na 170 °C a upečieme.

  3. 3

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom. Pridáme tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor a kokosový cukor a premiešame. Hmotu natrieme na vychladený korpus.

  4. 4

    Poleva: Do hrnca dáme smotanu na šľahanie a na kúsky nalámanú kvalitnú čokoládu a varíme na miernom ohni, kým sa neroztopí. Pridáme ČL kokosového oleja. Polevou ozdobíme vrch zákusku. Dáme chladiť aspoň na 2 hod.

Diskusia k receptu

haji
Bezva suroviny, krásný dezert, určo výborný, nic mu neschází, ba naopak, krém, poleva, co víc si přát! Díky za receptík!
drajan
v akej forme je ten skvostný koláčik pečený? v tortovej? dík za info
redakcia
@Martali (26.2.2017 19:23)

V infobloku pod úvodnou fotografiou autorka uvádza čas pečenia 30 minút.