
Foto: Saxinka
Šťavnatý, ľahký, zdravý a hlavne chutný :)
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| Poleva: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks kvalitná 50-60 % |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Vymiešame žĺtka s cukrom do peny a pridáme posekané orechy, škoricu a štipku soli. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou.
- 2
Bielky vyšľaháme a primiešame na záver. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Rúru predhrejeme na 170 °C a upečieme.
- 3
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom. Pridáme tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor a kokosový cukor a premiešame. Hmotu natrieme na vychladený korpus.
- 4
Poleva: Do hrnca dáme smotanu na šľahanie a na kúsky nalámanú kvalitnú čokoládu a varíme na miernom ohni, kým sa neroztopí. Pridáme ČL kokosového oleja. Polevou ozdobíme vrch zákusku. Dáme chladiť aspoň na 2 hod.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








v plechu (40x26cm) :)
V infobloku pod úvodnou fotografiou autorka uvádza čas pečenia 30 minút.