Ako vykostiť kuracie stehno fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 15. novembra 2012
Ako vykostiť kuracie stehno (fotorecept)
Foto: mesiar50

Neni to nič zložitého zvládne to aj laik. 1-Na holemmej kosti prerežeme všetky šlachy dookola. 2-Uchopíme pevne meso a druhou rukou vytočíme kosť z klbu. 3-Zbavíme sa Zobraziť celý popisNeni to nič zložitého zvládne to aj laik. 1-Na holemmej kosti prerežeme všetky šlachy dookola. 2-Uchopíme pevne meso a druhou rukou vytočíme kosť z klbu. 3-Zbavíme sa ostrej špáradkovej kosti. 4-Odstránime druhú kosť. 5-zbavíme sa druhej kosti 6-Vyrežeme chrupky

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na holennej kosti sa prerežú dookola šľachy dôkladne až po kosť.

    Ako vykostiť kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jednou rukou uchopíme mäso a druhou rukou ráznym ťahom vylomíme respektívne vytočíme kosť z kľbu.

    Ako vykostiť kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zbavíme sa ostrej špáradlovej kosti.

    Ako vykostiť kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odstránime druhú špikovú kosť.

    Ako vykostiť kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zbavíme sa ja druhej kosti.

    Ako vykostiť kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyrežeme chrupky mäso skontrolujeme a odstránime z neho ostatné drobné kosti.

    Ako vykostiť kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

turistka
Vykosťovanie je piplačka, tiež občas robím no nie často. Niekedy i kurča, keď robím roládu. Dobre, že si prispel svojou ukážkou, je fajn.
ubka
to je dobre, že si sa podelil, určite najmä mladší kolegovia na Vareche sa tomu potešia, ešte by bolo dobré, ked tak pekne fotíš, nauč ich rozporcovať kurča pečené :-))
afataga
ja vykostujem casto, ale len horne, to je este jednoduchsie
lavacka
Vdaka za pekne, zretelne fotografie, pracovny postup a podelenie sa s nami. Uz som neni odkazana na inych.
marijanka712
Páči sa mi tvoj systém je ovľa bezpečnejší , pekne nafotený, zrozumiteľný -vykosťujem aj ja dosť často lebo z takto vykosteného mám najradšej rezne aj pečené , ale vždy sa s ním namordujem´mám dosť zložitý systém , ale tvoj sa mi vidí rýchlejší a hlavne bezpečnejší ... musím skúsiť a potom sa ohlásim ako som dopadla..
sovka62
Vyskúšam, aj keď tak jednoducho ako sa zdá z obrázku, to spočiatku iste nepôjde.
radox1
dobry sposob vykostenia.ja vykostujem opacnym smerom,napovie video od 5.18 minuty.
mesiar50
ubka ďakujem za kladné hodnotenie to pečené kurča by som asi vedel rozporcovať keďže na bitúnku sme porcovali aj medzi inými aj hovedzí dobytok.Dalej som pracoval dlhé roky v istom sro ako miešač výrobkov ak máš nejaké nejasnosti okolo mesa tebe aj ostatným rád odpoviem aspoň teraz keďže som na dovolenke.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Takto som to este neskusal - to s tym "vykrutenim" spodnej kosti. Zaujimave. Ako vecsina diskutujucich... skor si dorezem prsty a na kostiach ostane polovica mesa :-). Len ci moj potomok bude chciet jest "mesko s ruckou" ale bez tej rucky. Hehe.
mesiar50
medulienka neni čo ďakovať rád poslúžim ja sa tiež učím od ostatnych,
ale v obchodoch určite majú rukavice čo nôž neprereže samozrejme nemyslím teraz na mesiarske ochranné rukavice z ocelových krúžkov to by bolo do penazí PÁ
pivonka
Kurča viem vykostiť už dávno, ale spôsob, aký uviedol @radox1 , je úžasný, to som ešte nevidela. Veľmi by ma zaujímala tá plnka, páčilo sa mi, ako ju napchal do stehien.
levandula
ja tiez vykostujem, dakujem za dobre napady. a ten link od @radox1 je perfektny, najblizsie sa o to pokusim
ubka
@mesiar50
ďakujem, ja nemam s tým problém :-)iba som myslela, že by si mohol dať viac overených ťahov ,lebo sa mi páči veľmi Tvoj prejav-vystvetlenie a pekne nafotené a akosi som lobovala za mladších, menej skúsených.Netráp sa však. teraz, oddychuj a čerpaj energiu :-))
Príjemnú dovolenku!
turistka
@radox1 , vídejko veľmi pomôže, doteraz som vykosťovala tak napoly rozmrazené, vtedy mi to šlo najlepšie, ale či toto dokážem ?
mesiar50
Sovka zdravím aj teba.Určite ,že máš pravdu na prvý raz sa ani jedna vec nemusí podariť.Samozrejme kosť ktorá sa vytáča ,alebo skôr vylamuje sa
môže aj zlomiť.Zlomila sa aj mne prst mi neporanila ani ruku,ale ja som sa dávno stretol z rukavicami z nylonu na lavú ruku.Ja som to dostal v práci,ale na nete už dnes zoženieš všetko.Samozrejme ja preferujem aby dotyčný ktorý v kostení nemá žiadne skúsenosti aby takéto rukavice používal k vôli menším úrazom.
mesiar50
ubka ďakujem pekne,pre mňa je varenie a motanie sa v kuchyni relax
najbližšie bude to pečené kura.Pekný večer
mesiar50
Izabella zdravím aj teba fotky robila vlastne fotila moja manželka pochvale sa poteší.ĎAKUJEM
mesiar50
Marijanka vďaka za dobré hodnotenie.Fotit zvykne moja polovička,ale keď budeš mať nejaký problém okolo mesa rád ti odpíšem,musím vyskúšať tvoj recept na štrúdlu vyzerá veľmi OK.
mesiar50
plk AHOJ aj pre teba a aj ostatných na nete som pozeral rukavice proti porezaniu tuším 5€.Určite sa dajú prať aj v práčke.Pracujem v mesopriemysle 32 rokov ako som už písal používame ocelové rukavice
samozrejme tie plátené nylonové či z čoho je to musia byť určite pohodlnejšie.Pekný večer.
mesiar50
lavacka pekny večer som rád že ti sadol môj pracovný postup aj v budúcnosti rád poradím. Samozrejme všetko neviem ani ja, ale z tých zopár rokov čo pracujem ako mesiar som pracoval na rôznych miestach
ako porážač dobytka,miešač mesových výrobkov a aj ako kostič.PÁ
mesiar50
medovníček neni čo ďakovať ak niečo vyhútam ,alebo mi príde niečo na rozum zverejním Pá
mesiar50
turistka Každá prvá robota je piplačka a možno aj druhá,zožeň si ochranné rukavice proti porezaniu a určite ti to pôjde rýchlejšie keďže si nebudeš musieť sledovať prsty aby si sa nesekla,ale budeš môcť lepšie koncentrovať na prácu resp. činnosť krú človek vikonáva a to samozrejme mesiarskym vykostovacím nožom a dobre nabrúseným najrýchlejšie sa človek poreže s tupím.Musím sa opakovať na nete je takých rukavíc xxxxxxxxxxx.Pozdravujem
fialka49
mesiar50, ďakujem za výbornú radu od teba ako od odborníka. Vždy sa máme čo učiť. Život nás zaskočí obyčajne práve vtedy, keď si myslíme, že už vieme všetko.
Prajem ti doma príjemnú dovolenku, načerpaj síl a pookrej medzi tými, s ktorými ti je najlepšie. Všetko najlepšie.
mesiar50
fialka49 ďakujem za uznanie keď budem môcť poradím aj tebe samozrejme skôr okolo mesa ako zákuskov.Máš pavdu človek sa učí faktycky až do smrti.A táto moderná doba je už nie o tom hrať sa z drevenými hračkami ako zaanašich detských čias i keď sorry si iste staršia ako ja.Prajem ti len to najlepšie,ale hlavne aby bolo to zdravíčko pevné.Pekný večer
elpedro
Úžasné @mesiar50. Fakt. v 6 krokoch? Ja som sa tu registroval len kvôli takýmto úžasným nápadom a nevychádzam z údivu. Moc ďakujem. Možno budem polovičke niečo viac platný ak sa to naučím. A @radox1 Pozerám, že tomu pánovi to "inštruktážnou rýchlosťou" trvalo 10:24 minúty - vykostenie, naplnenie, zabalenie - ja by som ho za tú dobu nevedel ani vložiť do rúry. :D Koľko by mu to trvalo keby išiel naplno? 2:15?
mesiar50
elpedro Zdravím teba Ďakujem aj ja,že si ohodnotil môj skromný príspevok kladne.Ako som písal nie je to z mojej hlavy,ale keĎ som to zvládol ja zvládneš to aj ty.Ostrý menší vykosťovák a ako som písal kto sa bojí rezných rán tak aspoň jednu ochrannú rukavicu.V hollandsku ma do dielne bez nej nevpustia. A H O J
mesiar50
radox1 zdravím Ďakujem za link zas som sa niečo nové naučil.
A H O J
mesiar50
radox1 zdravím Ďakujem za link zas som sa niečo nové naučil.
A H O J
radox1
zdravim ta mesiar,vdaka za vlozeny prispevok.
gubics
Mladosť už mám za sebou (70 r.) aj niekoľko desiatok vykosťovania kurčaťa, ale tak šikovne ako som sa tu dočítala a videla na videu, sa mi to ešte nikdy nepodarilo.Ďakujem za skvelý nápad, ešte by niekto mohol dať link, kde sa tie rukavice dajú zohnať, aby som sa neporezala. Vopred ďakujem, a mäsiarovi prajem príjemnú dovolenku teraz ja Luxembourgu.(som tu na návšteve u dcéry na 5 mesiacov).
mesiar50
 www.cibex.sk/14-pracovne-odevy-pracovne-rukavice-pra...

gubics Prajem príjemnú dovolenku aj tebe.Originál mesiarske rukavice sú drahá záležitosť vlastne tie som na nete ani nezháňal a okrem toho na domáce účeli postačia aj lacnejšie rukavice.Ale pre teba a aj ostatných ktorý by chceli používať,alebo vyskúšať posielam jeden link
tam si tie rukavice nájdete ako odborník odporúčam každému aby takéto veci používal ako som už písal niekomu nás do mesiarskej dielne
v holandsku bez takejto ochrany ani nevpustia.Ešte raz aj tebe príjemnú dovolenku u tvojich najbližších.
mesiar50
gubics ešte sa vrátim k tým ochranným rukaviciam.Je dobré si k nim
doobjednať takzv.Plastový SŤAHOVACí NÁVLEK stojí to len pár centov
vydrží to dlho samozrejme pokial ho neprerežeme.Je to šikovná vecička totiž keď sa tie ochranné rukavice navlhnú myslím na šťavu z
mesa prsty na rukaviciach sa o niečo predlžia,alebo niekomu až tak
nesadnú ako aj mne v práci tak používam takýto návlek.Tá večšia diera sa natiahne na zápestie a ostatné try na prsty veď posielam k tomu adresu kde si to môžete vyhladať. www.elstrote.sk/sk/detail/plastovy-stahovaci-navlek-bat...

Je to velmi užitočná vecička.PÁ
ajuschka
fiiihaaa dobree dobreee, cez vikend vyskuuuusam :).
myslis ze by tka slo aj kralicie?
mesiar50
ajuschka králičie som ešte neskúšal,ale ktovie či to bude fungovať
keďže králičie mesko je aj svalnatejšie aj suchšie.
Tradičným spôsobom určite so špicou noža vedľa kosti,popicháš mesko
určíš skade približne pokračuje tá kosť a pekne vedľa kosti.Pá
evanaaa
Konečne k nám zavítal aj profimäsiar, @mesiar50 , zdravím ťa u nás na Vareche a aj za užitočnú ukážku, najmä pre začiatočníkov. Ja som si tiež vykosťovala stehná sama, síce iným postupom, svojim, nik ma neučil, takže najbližšie vyskúšam podľa teba, lebo odkedy predávajú hotové vykostené stehná, už to nerobím, ale niekedy sú to franforce, ktoré sa napr. nedajú použiť na plnenie. A teším sa na tvoje recepty a rady.
mesiar50
evanaaaĎakujem za pekné privítanie aj tebe rád poradím keď budem vedieť.Ale prioritou je u mňa skôr to mäso,ale rád špekulujem aj s pečivom,zákuskami zajtra skúsim guľky z BB pudingu.Prajem pekný deň.
mesiar50
evanaaaĎakujem za pekné privítanie.Keď budem vedieť
poradím aj vám. Ja sa učím tiež od ostatnych vrátane aj vás.
Prajem pekny deň
bozulka
Keď som začínala variť také dobré rady "neboli dostať" musela som na všetko prísť sama.Vidím že som išla na to rovnakou metódou ako na videu.Skutočne vykostenie akého koľvek mäsa pre mňa nebol problém.Najhorší zážitok mám keď som musela zarezať tri morky,očistiť a rozporcovať.Zpracovať polovicu prasiatka v činžiaku tiež nebol problém,ale to je už minulosť a hoci by som ešte rada robila takéto práce nedostávajú sa sily a už ani niet pre koho...:-)
bozulka
Vidím,že ovládaš nielen mäso,určite budeš prínosom...tak vitaj hoci už si tu druhý mäsiac.
mesiar50
bozulka Si v takom veku ako moji dobrý rodičia pred tebou a aj pred ostatnými ktorý dreli celý život dávam klobúk dole.Prezeraj si recepty relaxuj,oddychuj to hovorým aj mojim rodičom ,ale zbytočne.Ďakujem za privítanie prajem pevné zdravie.
mesiar50
ahojte potrebujem radu chcem pridať video ako som skopíroval Pepina pri vykostovaní kurata má to cez 1,7 gb
tu sa asi nedá že ?
radox1
urcite 1,7gb?cele dvd ma 4,7.to je v akom formate?ked tak prekodovat do divixu.
tesim sa na video. ja som sa to ucil tak ze notebook na kuch.drese a krok po kroku.postupom casu som sa do toho zostal.
mesiar50
ahoj radox 1 no je to mp4- má to 1,78 ale chcel som to strihnúť rozumieš sám som sa nahrával na sony foťák , ale iba špekulujem ako na to robít to prvý raz
mesiar50
@jankavaskova.Ozaj neni čo ďakovať,len poznámočka pri tom vylamovaní ,alebo vytočení s toho kĺba je lepšie a iste aj bezpečnejšie
chytiť si ju utierkou.Pekný deň
mesiar50
@radox1Ahoj ak máš záujem vieš čo som vravel to video o vykosťovani
kuraťa tak ho nájdeš na youtube:
Ako sa vykosťuje kura

neni to žiadna bomba,ale je to zaručene slovak pá
mesiar50
Tu je link prosím dal som zverejnit na youtube Ako sa vykosťuje kura slovenský dabingVP8
link:
www.youtubecom/watch?v=JJltpJsoFw
stačí naťukať google
mesiar50
radox1-vďaka je to jeden z najrýchlejších postupov vykosťovania
toto som už 2 raz robil bez pepina,ale chce to ešte cvik samozrejme
radox1
nemas za co,clovek sa v kuchyni uci cely zivot.inak super.
mesiar50
Priateľia varecháči prikládám krátke video o vykosťovaní kuracieho stehna je to iba dvoj minútové video ak som pohol stým niekomu budem rád.


mesiar50
Priateľia varecháči prikládám krátke video o vykosťovaní kuracieho stehna je to iba dvoj minútové video ak som pohol stým niekomu budem rád.


používateľ nemá avatar
plk
plk
No teda... :-) Na cele kura si netrufam. Ale to Vase posledne video (stehno) som mal vidiet skor. Stacilo aspon o par hodin :-), dnes rano. Som sa s tym mordoval aj ked som sa snazil podla Vasich rad tam vyssie. Takto nazorne a polopatisticky vo videu je to pre mna uz zrozumitelne. Takze - este raz dakujem.
mesiar50
@plk ,potesenie na mojej strane,ze som vam pomohol.
Ozaj neni co dakovat,a ak je to mozne nemusite my
V buducnosti vikat kludne mi tykajte.Ja sam som sa ucil vykostovat z videii uvidite pojde aj to kura
Dakujem za pekny komentar.Prajem pekny den


mesiar50
No urcite na videu clovek vie zaregistrovat viac tahov
ako na fotkach v buducnosti sa budem snazit
pridavavat pri takychto akciach video
používateľ nemá avatar
plk
plk
Tak... A vyskusane podla videa. Dal som notebook do kuchyne :-). Trvalo mi to podstatne dlhsie a na viacnasobne "reply" ale... darebactvo sa podarilo :-).

To s tym vykanim by bolo na dlhsie vysvetlovanie. Ale zhruba - staromodna, preddiluvialna vychova. Som mastodont, stara skola. Polepsim sa.
mesiar50
@plk ,to som ozaj rad,uvidis na druhy raz to pojde ako
po masle.Ak dovolis budem tykat to znaci ze nabuduce
uz aj ty my musis tykat.Ved som ti vravel ze to pojde
ja som sa to tiez podla videa ucil.Pracujem len vylucne s bravcovym mesomAk budem vediet rad ti pomozem,pozdravujem z holandska




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia