Jednoduché langoše s kefírom

slavkabis - fotkaslavkabis, 26. novembra 2015
Jednoduché langoše s kefírom
Foto: slavkabis

Recept mám od mojej mamy. Langoše sú výborné, chutia celej rodine

70 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
700 ml (alebo acidko)
1 ks
1 ks čerstvé celé




Postup

  1. 1

    Do misky si dáme hladkú múku, kefír, alebo neochutené acidko, ktoré nemôže byť studené. Najlepšie izbová teplota, aby droždiu nebola zima ☺. Pridáme vajíčko, soľ a spracujeme cesto, ktoré necháme cca hodinku kysnúť.

  2. 2

    Po hodine si dáme olej na panvicu tak, aby pokrýval celý povrch. Z cesta si berieme kúsky bochníkov, ktoré trochu ponaťahujeme v ruke a položíme na horúci olej v panvici. Langošom stačí chvíľočka z jednej aj druhej strany.

  3. 3

    Hotové langoše ukladáme na papierovú servítku a podávame podľa chuti: cesnak, kečup, kyslá smotana, syr,... Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia