Foto: slavkabis
Recept mám od mojej mamy. Langoše sú výborné, chutia celej rodine
70 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky si dáme hladkú múku, kefír, alebo neochutené acidko, ktoré nemôže byť studené. Najlepšie izbová teplota, aby droždiu nebola zima ☺. Pridáme vajíčko, soľ a spracujeme cesto, ktoré necháme cca hodinku kysnúť.
- 2
Po hodine si dáme olej na panvicu tak, aby pokrýval celý povrch. Z cesta si berieme kúsky bochníkov, ktoré trochu ponaťahujeme v ruke a položíme na horúci olej v panvici. Langošom stačí chvíľočka z jednej aj druhej strany.
- 3
Hotové langoše ukladáme na papierovú servítku a podávame podľa chuti: cesnak, kečup, kyslá smotana, syr,... Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
i ja to robím dľa týchto "našepkávačov"..i naslano..i nasladko..jednoduchšie sa už nedá..
teda-tvoj recept chválim..
varecha.pravda.sk/recepty/lokse-z-kysleho-mlieka-pezgovni...
varecha.pravda.sk/recepty/hrube-lokse-fotorecept/12901-re...
varecha.pravda.sk/recepty/loksa-od-prababky-na-kyslom-mli...