
Zázvorníky
Zázvorníky u nas mesmú chýbať na sviatočnom stole. Recept mám od starenky, takže sa u...

Detská výživa
Chystala som sa robiť detskú výživu z jabĺk, ktoré sa nám mali urodiť. Nakoľko sme nemali...

Jablkový mrežovník
Toto je recept od mojej starej mamy, ktorá ho robievala často nielen s jablkovou plnkou, ...

Pečené bravčové koleno na čiernom pive
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Bravčové mäso na šťave s klobásou, vajíčkom a uhorkou
Tento recept síce nepatrí medzi tie diétne jedlá, ale prečo si raz začas nedopriať...

Orechovo-karamelový zákusok
Tento zákusok patrí medzi naše obľúbené . Tá chuť jeho je vynikajúca. Piekla som ho...

Pikantné morčacie prsia na mede
Trochu upravená inšpirácia z Veselých borůvek sa zíde, keď nemáte čas sa venovať komplikovanejšiemu obedu

Poľovnícky srnčí perkelt
Nedeľný odbed zo srnčieho pliecka. s červeným vínom a borievkami... veľmi chutný.

Aspiková torta
Túto tortu zvyknem robievať v rôznych formách aj silikónových, no najčastejšie v tejto ozdobnej. Rodinka...

Vypražaný syr so šunkou
Toto jedlo máme velmi radi. My ho jeme so šunkou, vnučke robím bez šunky.

Perkelt z teľacieho mäsa
Mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na bravčovej masti do sklovita, ...

Lotusové minitortičky
Top dezert, na ktorom si pochutná každý milovník karamelu v podobe karamelových sušienok a karamelovej nátierky...

Balkánska baklažánová musaka
Mleté hovädzie mäso orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, osolíme, okoreníme...

Tarte Tatin
Tradícia hovorí, že Tarte Tatin bola prvýkrát vytvorená náhodou v hoteli Tatin v Lamotte-Beuvron, Francúzsko...

Výborná šampiňónová polievka
túto polievočku obľubuje najmä moj synček a dnes som za ňu dostala od synčeka až 500 bodov:-)))

Tekvicový koláč
Prvýkrát som tento tekvicový koláč piekla pred viac ako pred rokom a pol, do cesta som...

Višňovo-čokoládová torta
Tento recept je len taky navod, ako vyuzit zavarane ovocie. Ja som pouzila zavarane...

Uhorky nakladané do súdka
Keďže tu máme sezónu uhoriek, ponúkam vám recept, ktorý sa v našej rodine dedí už...

Jednoduchý zeleninový šalát s kyslou smotanou
Tento recept som prvýkrát ochutnala v Perečíne na Ukrajine, kde svojho času žila naša vzdialená príbuzná...

Zemiakové placky plnené kuracím soté
Soté: Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolíme...

Bravčové pliecko na rasci a cesnaku
Veľmi chutná klasika. Dnes sme ju mali s petržlenovými zemiakmi a cviklovo-uhorkovým šalátom.

Pečené kuracie stehná na panvici s bielym vínom
Dnešný nedeľný obed z kuracích stehien vrchných. úplne obyčajný jednoduchý obed.

Hubová máčanka
Polievka z jušky, teda z vody z kyslej kapusty, doplnená sušenými hubami, to je klasika, ktorá sa varieva v niektorých regiónoch práve na Troch kráľov....

Jahodové tiramisu
Cez jahodovú sezónu nesmie chýbať! :-) výsledná fotka sa nestihla zasnímať, keďže bolo hneď po ňom...

Džem z čiernych a červených ríbezlí
Toto bude moje prvé tohoročné zaváranie. Odignorovala som čerešne aj jahody. No ríbezľový lekvár na...