Makový koláčik s citrónovou polevou
Foto: dorko
Rýchly a dokonalý, zvládne aj začiatočník.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelime bielky od zltkov, jeden bielok odlozime bokom na polevu. Zvysne bielky vyslahame na sneh.
- 2
Zltky vymiesame s cukrom do peny, pridame zmaknute maslo, potom muku zmiesanu s kypriacim praskom a makom, nakoniec po troche prilejeme mlieko a rum a dobre premiesame.
- 3
Do zmesi zlahka zamiesame sneh a citronovu koru a vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech.
- 4
Pecieme na 180 °C asi 25-30 minut.
- 5
Zatial si v mixeri vymiesame 1 bielok, praskovy cukor a stavu z 1/2 citrona (podla potreby mozme pridat) a nalejeme na este teply kolac. Treba dat pozor, aby nebola riedka, lebo potom vcucne do kolaca tak ako mne :(
- 6
Nechame mierne stuhnut (nie uplne zaschnut, lebo potom sa lame) a teplym nozom nakrajame.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu