Foto: mirkajan
Moja najobľúbenejšia bábovka, pretože vôbec nie je suchá a vydrží vláčna vďaka mrkve v ceste aj niekoľko dní. Ak urobíte cesto len z 2/3 Zobraziť celý popisMoja najobľúbenejšia bábovka, pretože vôbec nie je suchá a vydrží vláčna vďaka mrkve v ceste aj niekoľko dní. Ak urobíte cesto len z 2/3 dávky, možno ho upiecť aj v mafinových formičkách a je to vďačná desiata.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Cukor s olejom vymiešame. Do misy preosejeme múku, PDP, škoricu a soľ. Túo zmes pridávme do zmesi oleja s cukrom stiedavo s celými vajciami. Dobre premiešame.
- 2
Pridáme mrkvu orechy a hrozienka. Zmes nalejeme do vymastenej a hruou múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme cca 1 hodinu pri 170°C (teplovzdušná rúra).
- 3
Po upečení necháme chvíľu stáť vo forme, vyklopíme a pocukrujeme. Krájame a po vychladnutí, inak sa bue drobiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu