Mrkvový koláč s orechmi fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 22. novembra 2016
Mrkvový koláč s orechmi (fotorecept)
Foto: dorisa

Dcéra si rozkázala mrkvový koláč, už som robila s kokosom, alebo len tak, mrkvový, teraz som dala do koláča aj orechy a hrozienka. Citrónová poleva ho robí slávnostnejším. Koláč je hrnčekový.

12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
2 KL zarovnané
3/4 hrnčeka
4 hrnčeky strúhaná
3/4 hrnčeka drvené
2 hrste
1 PL
3 ks
1 bal
 do polevy podľa návodu
 do polevy podľa návodu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1 hrnček = 250 ml
    Všetky suroviny na cesto spolu dobre premiešame.

    Mrkvový koláč s orechmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto je hotové.

    Mrkvový koláč s orechmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vylejeme do tortovej formy. Naspodok som dala papier na pečenie.

    Mrkvový koláč s orechmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Citrónovú polevu pripravíme z polotovaru, pridaním vody, oleja a práškového cukru podľa návodu na obale. Keď je koláč vychladnutý, vylejeme ju na vrch koláča.

    Mrkvový koláč s orechmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť.

    Mrkvový koláč s orechmi (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Ja tiez sa snazim zdravsie, obcas prestriedam s extra sladkymi. Len mna akosi zacalo velmi bavit piect a preto keby nerobim hlavne tie zdrave, bola by som uz urcite ako skrina a nepresla by som dverami do kuchyne piect dalsi ;-D esteze nas je vela doma.
@Letisia , nie nezabudla, cesto sa dalo pekne do tortovej formy preliať., je hustejšie, ale nie tvrdé. Ak sa tak s cestom stalo, mohla si ho rozriediť s trochou mlieka. Ďakujem za záujem o koláčik.
Moja mrkva nechcela pustiť šťavu. Nemala som to ako cesto, ale ako kompaktnú zmes. Možno som dala viac mrkvy, lebo som ju do hrnčeka trochu potlačila. A dala som špaldovú múku. Upiekla som a odporúčam. Je vynikajúci. Bude u nás často :-)
@Letisia podľa mňa to bude tou špaldovou múkou, aj ja ju používam a tiež mám také hutné cestá. Chystám sa vyskúšať aj tento koláčik, tak som zvedavá, ako mi vyjde. Keď bude veľmi husté cesto, rozriedim mliekom.

Pridaj komentár k receptu: