Obľúbila som si rôzne krémové zeleninové polievky, ktoré zasýtia a pritom zodpovedajú zásadám racionálnej výživy. Dnes som si uvarila mrkvovú, ktorá má zvláštnu sviežu chuť, ponúkam Vám recept na vyskúšanie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
Na dochutenie: | |
1/4 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
1/2 ČL (na ozdobu) |
|
|
|
2 vetvičky |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bielu časť póru nakrájame na kolieska, mrkvu, stonkový zeler a fenikel na kúsky. Do hrnca nalejeme olivový olej, na rozohriatom oleji orestujeme nakrájaný pór, pridáme zeleninu a tiež orestujeme. Zalejeme vodou, pridáme stonky zeleného magi, soľ, biele korenie a aníz. Povaríme, pokiaľ zelenina nezmäkne.
-
2
Potom vyberieme stonky magi, pridáme 1 PL sušenej mäty a rozmixujeme ponorným mixérom. Ozdobíme tekvicovým olejom a pásikmi nasekanej mrkvy. Dobrú chuť. (Kto má rád sýtejšie polievky môže pridať smotanu).
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu