Cigánsky koláč

lucero - fotkalucero, 1. marca 2013
30 minút
príprava
30 minút
na 200/180 °C

Suroviny

250 g
3 ks
200 ml
300 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Vajcia, práškový cukor a vanilku spolu vyšľaháme.Olej,múku,sodu bikarbonu a kakao premiešame s vyšľahanými vajciami.

  2. 2

    Do masy pridáme 7dl zaváraného ovocia aj so šťavou (na drobno pokrájané marhule,mandarinky...Spolu zmiešame,vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov a potom 20 minút pri teplote 180 stupňov.

  3. 3

    Po upečení a vychladnutí koláč potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

katarina64
Asi pred 13 rokmi som ho našla v nejakom časopise a keďže ho robievam recept podľa toho i vyzerá,preto ukladam...jednoduchý,rýchli a chutny...
janealli
Mne tento recept na vareche asi pred rokom objavila 8 ročná vnučka, ktorá ho chcela upiecť (bola vtedy dlhšie chorá). Keďže ide o jednoduchý recept, sama si suroviny navážila, vymiešala, koláčik sa upiekol, ja som naň len vyliala polevu. Robili sme s čučoriedkovým kompótom, takže bol poriadne tmavý. Koláčik je výborný, šťavnatý, odvtedy som ho robila už viackrát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia