Losos s kôprovou omáčkou a zemiakmi

kakoo - bez fotkykakoo, 26. júla 2010

Tento recept je rychly, suroviny su dostupne v nasich obchodoch. Ryby su u nas velmi nedocenene a mozno len preto, ze je nedostatok lakavych Zobraziť celý popisTento recept je rychly, suroviny su dostupne v nasich obchodoch. Ryby su u nas velmi nedocenene a mozno len preto, ze je nedostatok lakavych receptov. Zelenina by nikdy nemala chybat na nasich obedovych, ci vecerovych tanieroch. Recept sa da obmienat. Zmena omacky, prilohy (napr. cous cous), zelenina napr. hrasok...

2
porcie
5-10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 cca 140g jeden
12  ks
50 g
Omacka:
250 ml
2-3  polievkove lyzice
1-2  cajove lyzicky
2 ks




Postup

  1. 1

    Chladene lososove filety (1ks na osobu) umyjeme a umiestnime na kusok alobalu, tak aby sa dal(i) filet(y) neskor zabalit. Pokvapkame citronom, osolime, okorenime ciernym prip. bielym korenim - ja pouzivam mlyncek ma vyraznejsiu chut i vonu nez to pomlete v saciku. Na kazdy filet dame kustik masla plus tenky platok citronu. Zabalime do alobalu a vlozime do vyhriatej rury na 180st. na 20min.

  2. 2

    Medzi tym, ako sa losos pecie, uvarime v supke (umyte) baby zemiaky. Supka obsahuje vysoku hodnotu vitaminov, preto ich len umyjem a varim tak. Ked su hotove a precedene, jemne osolime, tiez mozme pridat trosku masla, aby neboli suche.

  3. 3

    Omacka na lososa: kyslu smotanu trosicku zohrejeme (pozor aby nevrela, mohla by sa zrazit!). Po odstaveni z ohna, pridame lyzicku franc. horcice, stavu z citrona, cierne mlete korenie....vsetko podla chuti a nakoniec pridame cerstvy nasekany kopor. Priloha: uvarena mrkva na koliecka alebo opat neosupana baby mrkva aj s tym zelenym koncom - vyzera to pekne. Uvarene zelene fazulky su tiez vhodne i zdrave. Zeleninu staci zovriet asi na 5 minut, aby si uchovala v sebe vitaminy. Ostane stale trosku tvrda, ale o to hodnotnejsia nez rozvarena zelenina. Omacku mozme servirovat zvlast v nadobke ako na tatarsku a kazdy si poleje lososa kolko chce...alebo mozme rovno poliat. Nahradny tip: Ak nemate radi kopor, mozte omacku urobit bez neho. Tiez chuti vyborne. Potom by som ale pridala do zemiakov cerstvu petrzlenovu vnat, aby bola porcia farebne i chutovo vyvazena :)

Diskusia k receptu

sjuz
mňam, ale mne by asi viac chutila tá omáčka na studeno.
marikaa
idem vyskusat, vcera som kupila lososa, uz sa tesim, mnam.
danca39
tvoj recept ma velmi zaujal a mam lososa v mrazaku a hladala som nejaky bobry recept,no a tvoj ma zaujal.Hlavne s tou omackou vyzera velmi zdravo a chutne.daki a potom dam vediet
radox1
citron sice patri k urcitym duhom ryb,a aj to v min.mnoztve,lebo inak posobi ako kyselina a vysusuje maso.a vzdy citronovat tesne pred pripravou,nikdy nie do marindy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia