Torta s vlašskými orechmi a mascarpone krémom
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 31. októbra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 31. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL mleté |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 ml |
|
5 PL (alebo podľa chuti) |
|
4 PL mleté |
|
1 PL |
|
Na ozdobu: | |
mleté |
|
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Maslom vymažeme dve tortové formy s priemerom 18 cm.
- 2
Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista. K žĺtkovej pene primiešame múku, mleté orechy a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto rozdelíme do dvoch foriem a 20 minút pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
- 3
Pripravíme krém. Mascarpone, cukor, smotanu a vanilkovú pastu vyšľaháme. Primiešame mleté orechy.
- 4
Upečené vychladnuté korpusy rozdelíme na dve časti a potom všetky štyri spojíme krémom, ktorým natrieme aj vrch a boky torty.
- 5
Tortu rovnomerne posypeme mletými orechmi. Vrch ozdobíme ovocím.
Tiež orechová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu