Orechová torta
Orechová torta

Torta s vlašskými orechmi a mascarpone krémom

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 31. októbra 2021
Torta s vlašskými orechmi a mascarpone krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
6 PL mleté
4 PL
1 bal.
Krém:
500 g
250 ml
5 PL (alebo podľa chuti)
4 PL mleté
1 PL
Na ozdobu:
 mleté




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Maslom vymažeme dve tortové formy s priemerom 18 cm.

  2. 2

    Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista. K žĺtkovej pene primiešame múku, mleté orechy a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto rozdelíme do dvoch foriem a 20 minút pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.

  3. 3

    Pripravíme krém. Mascarpone, cukor, smotanu a vanilkovú pastu vyšľaháme. Primiešame mleté orechy.

  4. 4

    Upečené vychladnuté korpusy rozdelíme na dve časti a potom všetky štyri spojíme krémom, ktorým natrieme aj vrch a boky torty.

  5. 5

    Tortu rovnomerne posypeme mletými orechmi. Vrch ozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu

haji
Ráda bych ochutnala, orechová torta je top!
1x alda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia