Tvarohovo–broskyňové koláčiky

Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 21. júla 2013
Tvarohovo–broskyňové koláčiky
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
2 ks
1 bal.
1 PL
podľa chuti
350 g podľa sezóny (černice, broskyne)
 na vymastenie formy
 na posypanie formy

Online leták

Postup

  1. 1

    Do rozdrveného tvarohu vmiešame žĺtky, 4 lyžice smotany, škrobovú múčku a cukor. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý primiešame do tvarohu spolu s ovocím.

  2. 2

    Zmes nalejeme do tukom vymastenej a kokosom vysypanej formy. Pečieme do zlatista na 175°C.

  3. 3

    Koláč po upečení nakrájame na rezy, ktoré môžeme dozdobiť šľahačkou a poliať čokoládou. Na tento koláč môžeme použiť aj zavárané ovocie.

Diskusia k receptu