Tvarohovo–broskyňové koláčiky
Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 21. júla 2013
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 21. júla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
250 g |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
350 g podľa sezóny (černice, broskyne) |
|
na vymastenie formy |
|
na posypanie formy |
|
Postup
-
1
Do rozdrveného tvarohu vmiešame žĺtky, 4 lyžice smotany, škrobovú múčku a cukor. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý primiešame do tvarohu spolu s ovocím.
- 2
Zmes nalejeme do tukom vymastenej a kokosom vysypanej formy. Pečieme do zlatista na 175°C.
- 3
Koláč po upečení nakrájame na rezy, ktoré môžeme dozdobiť šľahačkou a poliať čokoládou. Na tento koláč môžeme použiť aj zavárané ovocie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu