Ligotavé kura v zeleninke

korbacik - fotkakorbacik, 12. apríla 2011

Rozhodla som sa s vami podeliť o tento v podstate zdravý recept , ktorý mám z povestného zošita mojich starkovcov. Pár rokov si tam Zobraziť celý popisRozhodla som sa s vami podeliť o tento v podstate zdravý recept , ktorý mám z povestného zošita mojich starkovcov. Pár rokov si tam zapisovali alebo lepili rôzne recepty, poniektoré z nich som vyskúšala, k niektorým sa odhodlávam už pekne dlho:) Tento, napríklad, nie je nejaká extra novinka, ale keď nevynecháte žiadnu zo surovín, ani tam nedáte nič navyše ( aj keď vás to láka, ako mňa ), dosiahnete lahodnú chuť a nemáte výčitky kvôli tuku a cholesterolu. Myslela som hlavne na remculu - diéta:)

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

 trochu




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak, papriku a paradajky pokrájame na kolieska a poukladáme na olejom vymastený väčší kus alobalu.( Ja si to všetko dám do veľkej misy, mierne osolím, premiešam a takto to šupnem na ten alobal.) Množstvo nepíšem, každý vie, koľko chce a potrebuje navariť...

  2. 2

    Na nakrájanú zeleninku a zemiaky položíme kuracie stehienka - ja mám najradšej vykostené, bez kože, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a muškátovým orechom. Navrch dáme kúsky masla, dobre zabalíme - najlepšie do dvoch vrstiev, a v predhriatej rúre pomaly pečieme cca hodinku. Mäsku by stačilo aj menej, ale tie zemiaky potrebujú viac.

  3. 3

    Mám odskúšané, že asi tak 15 minút pred dopečením alobal mierne roztvorím, aby to nebolo ako dusené, ale ak zabudnete, nič sa nestane. A prečo ligotavé kura? no predsa ten alobal:) Dobrú chuť Vám!

Diskusia k receptu

marianne69
tieto jedla z jedneho pekaca su u nas v oblube,moj muz ich velmi rad pripravuje,ukladam pre neho:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia