Bryndzou zalievané šúľance s medovým kalerábom
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 15. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a v šupke dáme variť do osolenej vody. Keď sú uvarené, scedíme ich, necháme vychladnúť a ošúpeme ich.
- 2
Z očistených zemiakov urobíme cesto podľa tohto postupu: zemiaky pomelieme na mäsovom mlynčeku na čo najjemnejšie. Ak nemáme mlynček, pretlačíme ich. Do zemiakov postupne pridáme múku, soľ, vajce a detskú krupicu. Všetko dobre premiešame. Cesto by nemalo byť riedke, ale primerane husté, aby sa šúľance nerozvárali. Z cesta vytvarujeme šúľok asi 1 cm vysoký a nožom alebo cukrárskou kartou ho nakrájame na kúsky. Tie potom šúľame rukou na šúľky dlhé asi 3 cm. Varíme ich v osolenej vriacej vode približne dve minúty, aby sa múka uvarila.
- 3
Po uvarení šúľance vyberieme do misky s bryndzou. Potom ich rozmiešame so smotanou, aby sa spojili s bryndzou. Z očisteného mladého kalerábu nakrájame plátky a z oboch strán ich ugrilujeme. Ak nemáme k dispozícii gril, môžeme použiť aj panvicu. Keď je kaleráb takmer hotový, pridáme na gril aj včelí med a môžeme servírovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu