Piškótový kivi koláčik

mary13 - fotkamary13, 14. februára 2013

Ľahký a na prípravu jednoduchý koláčik :)

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
4 ks
200 ml
1 lyžica
Plnka:
500 g
2 ks
2 lyžice
4 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia som oddelila žĺtka a bielka. Žĺtka som vymiešala s lyžicou medu a pridala som aj áromu pomarančovú a vanilkovo - maslovú kvôly zvýrazneniu chuti ale nemusí to byť :) Z bielkov som vyšľahala sneh. Do žltkov som pridala preosiatu hladkú múku, kypriaci prášok a aby to nebolo veľmi husté aj nízkotučné mlieko. Všetko som vyšľahala s mixérom a pridala som vyšľahané bielka. Cesto som dala do vyhriatej rúry a dala piecť dokým cesto nebolo pekne vystúpené hore a hnedasté (približne na 170 °C 15 - 20 minút). Cesto môžme dať piecť na plech alebo do nejakej formy, v ktorej budeme robiť koláč (ja som zvolila formu na srnčí chrbát).

  2. 2

    Plnka: Do misky som dala tvaroh, med, kokos a zrelé až prezreté banány. Rozmixovala som to a pridala som tam tortové želé, ktoré som urobila podľa návodu :)

  3. 3

    keď bolo piškótové cesto hotové prekrojila som to na polovicu, keďže sa mi v rúre viac zväčšilo ako som čakala. Na prvú polku som pridala plnku a na plnku som dala kiwi pokrájané na kolieska. Na kiwi som dala druhú polku cesta a postup s plnkou a kiwami som opakovala. Dve kiwi som potom pokrájala na kolieska a dala do hrnca s vodou aby sa varili a pustili šťavu, ktorá je potom základ na želatinu. Vodu som ochutila trochou umelého sladidla. Keď boli kiwi mäkké vodu z nich som precedila a nechala vychladnúť. Do šťavy som pridala želatínu a priviedla k varu. Hmotu som potom nechala asi 2 minútky postáť a vyliala na formu, v ktorej bol koláč. Koláč treba nechať odpočívať pár hodín v chladničke aby stuhol.

Diskusia k receptu

monnikka
vyzerá zaujímavo, len ten kokos mi nejde s tvarohom, skúsim bez kokosu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia