Jahodové kolieska
Jahodové kolieska

Jahodové kolieska s citrónovou polevou

hame - fotkahame, 17. decembra 2017. Komerčný recept.
Jahodové kolieska s citrónovou polevou
Foto: hame
12
porcií
40 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
80 g
1 ks
220 g
1
1 KL
Poleva:
2 PL
2 PL
120 g
 na posypanie
200 g




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Zapracujte vajíčko, potom pridajte hladkú múku, nastrúhanú citrónovú kôru a malú štipku soli. Hmotu prepracujte na jemné hladké cesto. Uhlaďte do bochníku, zabaľte do fólie na potraviny a dajte zhruba na pol hodiny do chladničky, aby cesto trochu stuhlo.

  2. 2

    Vychladené cesto vyvaľkajte na plát hrubý 2-3 mm a vykrajujte kolieska. Opatrne ich presuňte na plech vyložený papierom na pečenie - najlepšie to ide ostrým nožom. Medzi kúskami pečiva nemusíte nechávať veľké rozostupy, pretože pečením sa nezväčšia. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 8 minút dozlatista.

  3. 3

    Upečené kolieska nechajte vychladnúť a potom ich zlepujte jahodovým extra džemom.

  4. 4

    Na polevu zmiešajte v miske vodu a citrónovú šťavu. Cukor preosejte, aby ste sa zbavili hrudiek. Postupne ho prisypávajte do misky a trite metličkou až kým poleva nezíska hustú a zároveň tekutú konzistenciu. Ak je príliš hustá, pridajte trochu citrónovej šťavy.

  5. 5

    Hotovou polevou ihneď potierajte zlepené kolieska, prípadne posypte ich ozdobami. Nechajte odpočívať do druhého dňa, aby poleva dobre zaschla. TIP! Lesklá citrónová poleva je sama o sebe pekná, no cukrovinky môžete pokojne nechať aj bez zdobenia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia