
Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

Kurča premenené na bažanta
Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom...

Kokosovo-kakaový koláč
Ovsené vločky uvaríme vo vode (cca 4 dcl) na kašu. Trúbu zapneme na 170°.

Kuracie stehná s kapiou
Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí...

Medovníkovo-marcipánové guľky
Mnou vymyslený recept pri nečakanej návšteve. Pri mojom prvom pokuse som tým priam opila návštevu.

Baklažámky
Tento recept mam veľmi rada, hlavne s prichádzajúcou jarou, je to veľmi rýchle ľahké a...

Jarné pohladenie
Boli sme na trhu a usmievali sa na nás červené redkvičky, malé uhorky, malé cukiny, jarná cibuľka...

Snehová romantika s čučoriedkami
Toto bol taký môj experiment s farbičkami, zmiešať len biele suroviny a oživiť ich dačim farebným,...

Zeleninové rizoto z pohánky a pšena
Dame varit pohanku . Po minute varenia dame z ohna a nehame dojst 20-30 minut...

Pečená koreňová zelenina so závitkami z lososa
Rcp som zostavil tak na rýchlo až „živelne“ a nafotografoval som iba jeho druhú, jednoduchšiu, ...

Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...

Zapečená mrkvová fašírka
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...

Grobská pečienka
Tento recept som sa naučila od mojej svokry, robili sme ho k obedu počas zakáľačky...

Toum - cesnaková omáčka
Obľúbený dip, ktorý sa v Libanone podáva ku grilovanému kurčaťu alebo k shawarme.

Marhuľové štvorčeky bez lepku z domáceho lístkového cesta
Lístkové cesto je jedno z najchutnejších a najkrehkejších vôbec. Má všestranné využitie pri sladkom aj slanom pečení. Verili by ste, že si ho môžete pripraviť jednoducho aj doma a bez lepku?...

Bažant dusený s jablkami a ananásom
Očisteného bažanta prešpikujte slaninou, osoľte, potrite maslom, vložte do ohňovzdornej misy, podlejte vodou...

Zeleninové taštičky
Tento recept som "zdedila" po mojej tete. Pripravujem ho dosť často, hlavne v lete keď...

Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou
Na pracovný stôl rozložíme hriankový chlieb a potrieme rovnomerne majonézou a horčicou, rozdrvíme bryndzu, naukladáme...